De Vlaams-Brabantse tafeldruif

Tafeldruiven

De Vlaams-Brabantse tafeldruif mag sinds 2008 het Europese label van Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) dragen. Ze staat voor traditionele druivenrassen, geteeld in de Druivenstreek in verwarmde serres. Een garantie voor de beste kwaliteit.

De Vlaams-Brabantse tafeldruiven hebben opvallend dikke trossen, met al even opvallend gave bessen. De smaak is verrukkelijk (maar niet overdreven) zoet. Daarenboven zijn ze licht verteerbaar en hebben een hoog gehalte aan oppeppend 'druivensuiker'. Ze zijn knapperig en hebben een karakteristiek donslaagje. Je mag ze niet wassen: ze moeten hun donslaagje behouden.

Europees label BOB

De Belgische druif is een ambachtelijk luxeproduct, het resultaat van een natuurlijk verantwoorde teelt, met nog veel handarbeid.

Op www.tafeldruif.be kom je meer te weten over de geschiedenis van de druiventeelt. Je krijgt onder meer uitleg over de verschillende variëteiten, de teelt, het BOB-label en de verkooppunten.

Op www.streekproduct.be kom je meer te weten over streekproducten en hun erkenning op Vlaams en Europees niveau.