AANGEPASTE VORM, De loop van de Ijse, van bron tot monding (2de zondag in Zoniën)

Lezing of congres

Omwille van het coronavirus zal op 12 juli de lezing nog niet doorgaan in het Bosmuseum. Wij nodigen u uit om de tijd te nemen om de informatie die u hieronder(*) over de Ijse aangeboden krijgt vanuit je luie zetel rustig door te nemen. Op zondag 8 november gaan we met de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM) dieper in op dit thema tijdens de geplande 2de zondaglezing.

Vanaf volgende maand zijn we corona-proof georganiseerd. Vanaf 9 augustus zal de 2de zondaglezing/-wandeling opnieuw doorgaan.  

Vanaf 12 juli starten we opnieuw met de 2de zondagwandeling en volledig corona-proof. Inschrijven is verplicht. Voor meer informatie en inschrijven klik hier.

 (*) Iedereeen in de Druivenstreek is vertrouwd met de Ijse of heeft er al van gehoord. Met de kwaliteit van onze binnenstromen in Vlaanderen gaat het gelukkig wat beter de laatste jaren. Dit hebben we te danken aan de mensen die zich actief, in het verleden en nu nog dagelijks, ervoor inzetten en zich organiseren om bij de verschillende instanties aan te kloppen om de problemen langs de waterlopen aan te kaarten. Peter Lombaert maakte in samenwerking met RingTV een documentaire over de Ijse. Ziehier een fragment (25 min).

Er werden de voorbije jaren al veel inspanningen geleverd om de Ijse zuiverder te maken, maar het werk is niet af. Lees meer in dit  persartikel verschenen in HLN op 26 aug 2016.

Voor de geïnteresseerden:

In de Ijsevallei langsheen de Dreef van Overijse naar Huldenberg ligt een ketting van voormalige visvijvers. Lees meer over ijsebroeken 


Wanneer

12 juli 2020 van 11:00 tot 13:00

Waar

Bosmuseum Jan van Ruusbroec
Duboislaan 2
1560 Hoeilaart
Routebeschrijving

Vertel het verder