Liberiaans eetfestijn sluit Duurzame Doendersdag af

Eten en drinken

De ‘Duurzame Doendersdag’ op 6 oktober in Hoeilaart wordt afgesloten met een benefietmaaltijd. De opbrengst van het eetfestijn gaat integraal naar de LEEF Foundation, een vzw uit Hoeilaart die onderwijsprojecten verzorgt in het West-Afrikaanse Liberia.

De zorg voor goed onderwijs is één van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Daar wordt die zaterdag aandacht voor gevraagd. In Liberia kan het onderwijs wel een impuls gebruiken, veel jongeren kunnen er niet naar school. Daarom organiseert de LEEF Foundation een Liberiaans benefietdiner.

LEEF zamelt boeken in en geld voor de bouw van een basisschool in Liberia. Er staan momenteel weer 115 dozen vol studiemateriaal klaar in Hoeilaart om verscheept te worden naar West-Afrika: studieboeken en lerarengidsen, fictie en non-fictie voor alle leeftijden, encyclopedieën, woordenboeken, atlassen en spullen voor recreatieve activiteiten. Al het onderwijsmateriaal is geschonken door particulieren, scholen en bibliotheken uit Hoeilaart en wijde omgeving.

Om de bouw van de school een stap verder te brengen en voor de bekostiging van het transport van de boeken is geld nodig. En daarvoor is er het eetfestijn op 6 oktober vanaf 17 uur in de cafetaria van het gemeenschapscentrum Felix Sohie.
De maaltijd bestaat uit een heerlijke en gevarieerde schotel uit de Liberiaanse cuisine: met liefde bereid door een Liberiaanse kookploeg en met steun van de GROS, de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking. Reserveren met vermelding van het aantal eters kan vanaf nu via leef.foundation@gmail.com.

Wanneer

06 oktober 2018 van 17:30 tot 20:00

Waar

GC Felix Sohie
Gemeenteplein 39
1560 Hoeilaart
Routebeschrijving

Vertel het verder