PROVINCIALE NATUURGIDSDAG (VLAAMS-BRABANT) COMBO 3

Cursus of workshop

Op de Provinciale Natuurgidsdag in Vlaams-Brabant nodigen we alle natuureducatieve vrijwilligers uit voor een boeiende dag met lezingen en workshops.

Inschrijving/deelname is gratis. Bij niet opdagen of annuleren minder dan drie dagen voor het evenement zal u echter gevraagd worden 20 euro over te schrijven. Zo willen we vermijden dat mensen die echt geïnteresseerd zijn niet kunnen deelnemen.

09u00-09u30 - KEYNOTE SPREKER DIRK DRAULANS

Dirk Draulans (° 1956 Turnhout) is bioloog, journalist en schrijver. Hij studeert biologie aan de KU Leuven (afgestudeerd in 1979) en blijft er hangen. Als nieuwbakken doctor in de wetenschappen (1983) gaat hij aan de slag aan de prestigieuze universiteit van Oxford (Engeland). Toen sloeg het noodlot toe en moest hij iets anders gaan doen. Plan B werd een succes.

09u30-11u30 - ACTIVERENDE WERKVORMEN

Wil je van een natuurwandeling voor volwassenen een ontspannende, creatieve, ludieke, uitdagende tocht maken die daarbij ook nog een beetje het speelse in jou naar boven haalt? Wil je daarnaast ook even stil kunnen genieten van fauna en flora, een inspirerend tekstje of gewoon het landschap?

Dan is deze workshop “activerende werkvormen voor de gidsenpraktijk” helemaal top en zeker niet zo moeilijk om het daarna zelf te kunnen doen.

Trek alvast makkelijke spullen aan en laat je inspireren tijdens de 2 uur durende wandeling.

Met medewerkers van De Vroente


11u30-13u00 - PIZZA'S MET DE KAMPVUURKOK

Met de kampvuurkok Arrien mag je zo veel pizza’s maken én eten als je wilt! We gaan met z’n allen zelf pizza’s maken in de Dutch Oven. Er zijn verschillende toppings waarmee je je pizza aan kunt kleden, zoals kaas en diverse groenten. En natuurlijk sluiten we de maaltijd af met een heerlijk dessert. Gelieve allergieën tijdig door te geven aan de organisatie.

13u00-15u00 - KLIMAATVERANDERING IN DE GIDSENPRAKTIJK

Soms wordt het klimaat een afgezaagd thema, en dreigt het een muurbloempje te worden in het ganse wereldgebeuren. Hoe zorgen we ervoor dat het blijft prikkelen, zonder dat het prikt als een cactus?

In deze workshop tonen we je in deel 1 enkele voorbeelden van hoe het (niet) moet. En discussiëren we samen waarom dat zo is. Ook passeren er heel wat bruikbare tips om stiekem zelf toe te passen. Opgelet, dit is geen “wat zijn de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering”-workshop. Maar wel: hoe verpakken we het?

In deel 2 duiken we tijdens een wandeling letterlijk de plantenwereld in, en ontdekken we hoe heel dichtbij huis niet alleen pepers heter worden. 

Met Benno Geertsma van Natuurpunt CVN
Met Hans Vermeulen van Natuurpunt CVN

Wanneer

24 oktober 2020 van 09:00 tot 15:00

Waar

Bosmuseum Jan Van Ruusbroec (Zoniënwoud)
Duboislaan 2
1560 Hoeilaart
Routebeschrijving

Vertel het verder