PROVINCIALE NATUURGIDSDAG (VLAAMS-BRABANT) COMBO 4

Cursus of workshop

Op de Provinciale Natuurgidsdag in Vlaams-Brabant nodigen we alle natuureducatieve vrijwilligers uit voor een boeiende dag met lezingen en workshops.

Inschrijving/deelname is gratis. Bij niet opdagen of annuleren minder dan drie dagen voor het evenement zal u echter gevraagd worden 20 euro over te schrijven. Zo willen we vermijden dat mensen die echt geïnteresseerd zijn niet kunnen deelnemen.

09u00-09u30 - KEYNOTE SPEAKER DIRK DRAULANS

Dirk Draulans (° 1956 Turnhout) is bioloog, journalist en schrijver. Hij studeert biologie aan de KU Leuven (afgestudeerd in 1979) en blijft er hangen. Als nieuwbakken doctor in de wetenschappen (1983) gaat hij aan de slag aan de prestigieuze universiteit van Oxford (Engeland). Toen sloeg het noodlot toe en moest hij iets anders gaan doen. Plan B werd een succes.

09u30-11u30 - ACTIVERENDE WERKVORMEN

Wil je van een natuurwandeling voor volwassenen een ontspannende, creatieve, ludieke, uitdagende tocht maken die daarbij ook nog een beetje het speelse in jou naar boven haalt? Wil je daarnaast ook even stil kunnen genieten van fauna en flora, een inspirerend tekstje of gewoon het landschap?

Dan is deze workshop “activerende werkvormen voor de gidsenpraktijk” helemaal top en zeker niet zo moeilijk om het daarna zelf te kunnen doen.

Trek alvast makkelijke spullen aan en laat je inspireren tijdens de 2 uur durende wandeling.

Met medewerkers van De Vroente

11u30-13u00 - PIZZA'S MET DE KAMPVUURKOK

Met de kampvuurkok Arrien mag je zo veel pizza’s maken én eten als je wilt! We gaan met z’n allen zelf pizza’s maken in de Dutch Oven. Er zijn verschillende toppings waarmee je je pizza aan kunt kleden, zoals kaas en diverse groenten. En natuurlijk sluiten we de maaltijd af met een heerlijk dessert. Gelieve allergieën tijdig door te geven aan de organisatie.

13u00-15u00 - DIVERSITEIT IN DE GIDSENPRAKTIJK

Hoe werk je als gids met een interculturele diversiteit binnen je doelgroep? Welke valkuilen zijn er en met welke handvaten houd je best rekening? Tijdens deze workshop werken we aan een open houding naar diversiteit binnen de gidspraktijk. Een beetje theorie legt de basis voor interactieve oefeningen. Verder gaan we in op enkele good practices en gaan we naar buiten om dit alles toe te passen. We zoeken naar inspiratie om aan de slag te kunnen en naar een open dialoog over de natuur.

Met diversiteitsmedewerker Wander Rooze van Natuurpunt CVN

Wanneer

24 oktober 2020 van 09:00 tot 15:00

Waar

Bosmuseum Jan Van Ruusbroec (Zoniënwoud)
Duboislaan 2
1560 Hoeilaart
Routebeschrijving

Vertel het verder