UITGESTELD WEGENS CORONA: Landschap en biodiversiteit (2de zondag in Zoniën)

Lezing of congres

Omwille van het coronavirus wordt deze activiteit (lezing en wandeling) uitgesteld naar volgend jaar.

De nieuwe datum is zondag14 februari 2021.

Het landschap is een product van 50.000 jaar ingrijpen.

Toen de Neanderthaler in onze regio zijn zomerjachtkampen optrok betekende dat redelijk weinig voor onze oernatuur. Maar dat veranderde met de komst van de eerste landbouwers in de late steentijd. Langzaamaan.

Maar uiteindelijk werden wij als mens de belangrijkste ecologische kracht op deze planeet. Deze lezing geeft een kijk op hoe wij als mens invloed hebben op ons landschap, op biodiversiteit en zelfs op de snelheid van evolutionaire aanpassingen in de stad.

Onze gastspreker, Bart Van Camp, werkt als landschapsdeskundige voor Natuur en Bos. Als amateurarcheoloog is hij goed op de hoogte van hoe de mens het landschap vorm geeft in een proces dat steeds sneller en ingrijpender verloopt. Als mottenvanger nodigt hij zichzelf uit in de tuinen van ministers, schrijvers en wetenschappers. Hij vertelt dan steeds over het belang van gewone, alledaagse natuur in onze eigen omgeving en waarschuwt voor selectieve appreciatie.

De lezing is van 11u tot 13u. Wil je de lezing bijwonen ? Schrijf je dan in, de plaatsen zijn beperkt tot 30 personen.

Om 14.00u vertekt vanaf het Bosmuseum de wandeling met gids van Natuurgroepering Zoniën vzw met als thema “Schone Eik-wandeling". Voor de wandeling hoef je je niet in te schrijven.

Zowel de lezing als de wandeling zijn gratis. 

Onder de middag is er gelegenheid om de eigen picknick in de refter van het Bosmuseum te nuttigen.


Wanneer

14 juni 2020 van 11:00 tot 17:00

Waar

Bosmuseum Jan van Ruusbroec
Duboislaan 2
1560 Hoeilaart
Routebeschrijving

Vertel het verder