Vorming voor de Grote Vogeltelweek voor scholen en het Grote Vogelweekend 2019 - Bosmuseum Jan van Ruusbroec

Cursus of workshop
Natuurpunt CVN organiseert samen met Natuurgroepering Zoniën vzw de Grote Vogeltelweek voor scholen van 21 tot 25 januari 2019. Aansluitend gaat in het weekend van 26 en 27 januari 2019 het Grote Vogelweekend door.
 
Zowel voor de Grote Vogeltelweek voor scholen als voor het Grote Volgelweekend zoeken we gidsen en begeleiders. Zij zullen in het Bosmuseum te Hoeilaart en/of het Gemeenschapscentrum De Bosuil in Overijse deze activiteiten begeleiden.
 
Tijdens de telweek voor scholen en tijdens het Grote Vogelweekend krijgen de bezoekers en leerlingen informatie over vogels via een heus vogelspel of een korte inleiding, leren bezoekers en leerlingen vogels waarnemen en tellen en kunnen de bezoekers/leerlingen knutselen rond vogels (vogelvoeder maken).

Tijdens dit opleidingmoment maken we je als gids en begeleider wegwijs in wat we die week en in het weekend willen aanbieden. Edwin Rooselaer, vogelexpert, toont samen met enkele vrijwillige trekkers van de Grote Vogeltelweek en het Grote Vogelweekend hoe we alles gaan aanpakken. Je leert en ontdekt alles wat je nodig hebt om je activiteit zo goed mogelijk te begeleiden.
 
Deze activiteit wordt mogelijk gemaakt dankzij de financiering van de Provincie Vlaams-Brabant en Natuurinvest.

Wanneer

15 januari 2019 van 19:30 tot 21:30

Waar

Bosmuseum Jan van Ruusbroec
Duboislaan 2
1560 Hoeilaart
Routebeschrijving

Vertel het verder