Wijk in de Kijker: Molenberg

Kermis of feestelijkheid

Het pleintje aan de watertoren, gelegen op de Molenberg, wordt dit jaar de uitvalsbasis voor Wijk in de Kijker. De inwoners van de wijk trakteren alle Hoeilanders op een spetterend feest.

Er komt zelfs een windmolen! Niet óp maar vóór de watertoren. De feestlichtjes zullen schitteren. Verder op het menu: muziektalent uit de wijk, een (h)eerlijk ontbijt, de creatie van een Rube Goldbergmachine, de terugkeer van PC Molenberg, de petanqueclub van weleer, en nog meer van dat ...

Programma:

Vrijdag 30 augustus
18u00: Het pianoduo Peter Van Hove en Jan Vande Weghe (inwoners op de Molenberg) laten van zich horen aan de vleugel.
18u30: Officiële opening van de feesten. De burgemeester steekt de feestlichtjes aan. De organisatoren bieden een gratis glaasje aan.
19 uur: Muziektalent uit de wijk krijgt het podium.
20 uur: Paella: 15 p.p. (8 euro voor kinderen onder de 12 jaar). Gelieve te reserveren en op voorhand te betalen. Wie verhinderd is, kan de gereserveerde en de betaalde portie(s) komen afhalen ter plaatse.

Zaterdag 31 augustus
- 8 uur: Stille dauwwandeling door de wijk en ruime omgeving (2 uur), begeleid door Daan van Natuurpunt. Vooraf inschrijven verplicht. Wie inschrijft voor de wandeling, krijgt een gratis ontbijt.
- 9 uur: Ochtendyoga met Sinne. Gelieve je matje mee te brengen (voor wie er geen heeft, geen probleem - wij hebben er enkele ter beschikking). Wie inschrijft voor de yoga, krijgt een gratis ontbijt.
- 9 uur: (H)eerlijk ontbijt tot 11 uur - 5 euro p.p. (3 euro voor kinderen onder de 12 jaar). Gelieve te reserveren en op voorhand te betalen.
- 11 uur: start creatie Rube Goldbergmachine: bouw met enkele buren/vrienden enkele meters van de constructie (graag vooraf inschrijven). Het ingebouwde domino-effect zorgt om 18 uur voor een heuse apotheose.
- 11 uur: Start petanquetoernooi. Schrijf je in met of zonder compagnon en kom af (zolang er plaats is, kan je ook de dag zelf vanaf 11 uur inschrijven). Het tornooi start om 14 uur (einde is voorzien ten laatste om 18 uur).
- Tussen 14 uur en 18 uur: bakstapelen, zelf instrumenten maken, ponyrijden, dj-set ...
- 18 uur: Apotheose van de Goldbergmachine. De winnaar van het petanquetoernooi start de machine.
- 20 uur: Optreden covergroep Vinegar Six en de Horny B's.

De bar is heel de dag open. Vanaf de namiddag is er ook een foodtruck met een divers aanbod aanwezig.

Ga kennis maken met de Molenberg en zijn inwoners!

Wijk Molenberg (watertoren). Kom zoveel mogelijk te voet of met de fiets!

Facebook: Wijk in de Kijker 2019 - Molenberg

Inschrijven via de knop 'Schrijf je in' en dit graag ten laatste op 22 augustus.

Waar

Watertoren
Watertorenstraat 1
1560 Hoeilaart
Routebeschrijving

Contact

02 657 05 04

Vertel het verder