Wondermooie natuurfenomenen hebben hun kenmerkende structuur. (2de zondag in Zoniën)

Lezing of congres

Een lezing waarbij zowel sneeuwvlokken, zonnebloemen, honingraten, dennenappels,  zeesterren, slakken, apen en bijtjes hun eigen rol hebben.

In deze lezing ligt de nadruk op de talrijke illustraties in de natuur waarin wiskundige structuren, niet toevallig, een unieke rol spelen. Op een aanschouwelijke manier zullen de onderliggende wiskundige begrippen tijdens de lezing genoemd worden: de gulden snede, de rij van Fibonacci, de wondermooie fractalen, enz... Het belooft een boeiende uiteenzetting te worden waarvoor geen wiskundige/wetenschappelijke kennis vereist is. Een lezing vol leuke weetjes, zeg maar. 

Onze gastspreker is de heer  Rudi Roth. Hij is afgestudeerd als master in de wiskunde  (UGent) en behaalde zijn doctoraat in de theoretische natuurkunde (Parijs). Hij was als computer-,telematica- en internetspecialist werkzaam bij de bedrijven IBM , SWIFT, Rinet, Infonet en de Belgische internetvereniging ISPA. Sinds zijn pensioen is hij actief als onderzoekreporter op het gebied geschiedenis en politiek. Hij is sinds vorig jaar aspirant natuurgids.

 

In de namiddag is het thema van de begeleide natuurwandeling " Winterlandschap, met opwarmertje als afsluiting", met gids van NGZ

De lezing is van 11u tot 13u. Wil je de workshop bijwonen? Schrijf je dan in, de plaatsen zijn beperkt tot 30 personen.

De wandeling start om 14u00 vanaf het Bosmuseum. Hiervoor hoef je je niet in te schrijven.

Zowel de lezing als de wandeling zijn gratis. 

Onder de middag is er gelegenheid om de eigen picknick in de refter van het Bosmuseum te nuttigen.


Wanneer

13 januari 2019 van 11:00 tot 17:00

Waar

Bosmuseum Jan van Ruusbroec
Duboislaan 2
1560 Hoeilaart
Routebeschrijving

Vertel het verder