Infoavond: Stop darmkanker

Thema: Gezondheid en zorg
Iedere dag verliezen 5 families in Vlaanderen een dierbare aan darmkanker. Dat zijn er 150 per maand. Nochtans is darmkanker de 'ideale ziekte' om vroegtijdig op te sporen. Indien vroegtijdig opgespoord, is de kans op genezing méér dan 90%. Er bestaat jammer genoeg nog een groot gebrek aan kennis over dit onderwerp. De mythes en misverstanden over bijvoorbeeld het darmonderzoek zijn nog ...
Iedere dag verliezen 5 families in Vlaanderen een dierbare aan darmkanker. Dat zijn er 150 per maand. Nochtans is darmkanker de 'ideale ziekte' om vroegtijdig op te sporen. Indien vroegtijdig opgespoord, is de kans op genezing méér dan 90%. Er bestaat jammer genoeg nog een groot gebrek aan kennis over dit onderwerp. De mythes en misverstanden over bijvoorbeeld het darmonderzoek zijn nog wijd verspreid.

Dr. Luc Colemont geeft tijdens dit infomoment meer informatie over waarom, wanneer, hoe en bij wie darmkanker vroegtijdig opsporen.

Dr. Luc Colemont was bijna 28 jaar maagdarmspecialist in het Sint-Vincentiusziekenhuis in Antwerpen en is sedert 1 januari 2016 fulltime werkzaam als managing director van de vzw Stop Darmkanker. Dr. Colemont redde heel wat levens. Daarom werd hij door De Tijd uitgeroepen tot 1 van de ‘50 Belgen die je leven zullen redden’.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer
Deze activiteit is al voorbij
Waar
GC Felix Sohie
Gemeenteplein 39, 1560 Hoeilaart
Organisatie
Sport en Gezondheid Hoeilaart
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Reservaties
02 658 28 68
Contact
sociaalhuis@hoeilaart.be
Fax: 02 658 28 68

Vertel het verder