Jazz at Felix': Jean-Luc Pappi Trio

Thema: Jazz en blues
Een pijnlijke val op de vooravond van het concert belette Jean-Luc vorig seizoen om te komen spelen, hij wilde het absoluut goedmaken dit seizoen! Jean-Luc Pappi haalt zijn ideeën zowat overal maar heeft duidelijk een zwak voor Latijns-Amerikaanse stijlen met als opvallende ankerpunten de Cubaanse ritmen en deze van de Antillen (chachacha, merengue, calypso, …). Dit alles lardeert hij met ...
Een pijnlijke val op de vooravond van het concert belette Jean-Luc vorig seizoen om te komen spelen, hij wilde het absoluut goedmaken dit seizoen!

Jean-Luc Pappi haalt zijn ideeën zowat overal maar heeft duidelijk een zwak voor Latijns-Amerikaanse stijlen met als opvallende ankerpunten de Cubaanse ritmen en deze van de Antillen (chachacha, merengue, calypso, …).

Dit alles lardeert hij met harmonieën ontleend aan de jazztraditie. Geen stijloefeningen volgens strikte regels maar eerder een vrije interpretatie van deze mengvorm. Bovenal streeft hij in zijn composities naar een natuurlijke flow met de inspiratie van het moment als leidraad. Die spontaniteit is meteen ook de sterke troef van het trio. Voeg hier een flinke dosis improvisatie aan toe en je hebt een originele cocktail van ritmen, melodielijnen en harmonieën. Op die manier blijft het boeiend over heel de lijn. Bekijk ook maar eens die line-up!

Voorproefje: https://www.youtube.com/watch?v=Gg7Py0unAWk

Line-up: Jean-Luc Pappi: piano
Bruno Castellucci: drums
Hendrik Vanhattenhoven: contrabas

!! Gebruik van Cultuurwaardebon mogelijk !!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer
Deze activiteit is al voorbij
Waar
GC Felix Sohie
Gemeenteplein 39, 1560 Hoeilaart
Organisatie
5 voor 12 Hoeilaart
Prijs
€ 10.0 Basistarief: 10,00 €; Voorverkoop: 8,00 €; Abo 1,2,3: 7,50 €
Contact
Fax: 02/6570504

Vertel het verder