Praatcafé Dementie Druivenstreek: Levenseinde & palliatieve zorg

Thema: Gezondheid en zorg
Dementie kent een onvoorspelbaar ziekteverloop. Het is niet evident om het moment te bepalen waarop de patiënt terminaal wordt. De identificatie van deze terminale fase is belangrijk om palliatieve zorg te plannen en om familie en verzorgenden voor te bereiden op het overlijden. De belangrijkste problemen waarmee patiënten in het eindstadium van dementie te maken krijgen, zijn pijn, infecties, ...
Dementie kent een onvoorspelbaar ziekteverloop. Het is niet evident om het moment te bepalen waarop de patiënt terminaal wordt. De identificatie van deze terminale fase is belangrijk om palliatieve zorg te plannen en om familie en verzorgenden voor te bereiden op het overlijden.

De belangrijkste problemen waarmee patiënten in het eindstadium van dementie te maken krijgen, zijn pijn, infecties, eet- en gedragsstoornissen. Bij de aanpak van deze problemen, spelen ethische aspecten een belangrijke en doorslaggevende rol. Ondanks de uitbouw van palliatieve zorg en de werking van LEIF (LevensEinde InformatieForum), blijven er in de praktijk nog steeds mensen met levenseindevragen en/of een euthanasieverzoek, met een hulpvraag zitten.

Paul De Strooper, LEIFmoderator en levensbeschouwelijk begeleider, zal over deze gevoelige materie spreken in ons volgend praatcafé te Hoeilaart op 10 oktober 2017 om 20.00 in GC Felix Sohie.

Na zijn deskundige uitleg volgt een gedachtewisseling met het publiek. Er is gelegenheid om onderling ervaringen uit te wisselen. De ongedwongen sfeer moedigt deelnemers aan hun problemen in de openheid te brengen. Gewoon luisteren kan echter ook. Het praatcafé is vrij en gratis toegankelijk voor alle familieleden en geïnteresseerden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer
Deze activiteit is al voorbij
Waar
GC Felix Sohie
Gemeenteplein 39, 1560 Hoeilaart
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €

Vertel het verder