Januari = de maand van het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker

Vroegtijdige opsporing is de beste bescherming tegen baarmoederhalskanker. Laat daarom van je 25ste tot en met je 64ste elke drie jaar een uitstrijkje nemen.

Laat een uitstrijkje nemen!

We hebben het allemaal druk. Er is dus altijd wel iets dat dringender is dan al het andere. Van uitstel komt afstel. Geen excuses! Laat een uitstrijkje nemen. Want baarmoederhalskanker tijdig opsporen is belangrijk! Laat daarom van je 25ste tot en met je 64ste elke drie jaar een uitstrijkje nemen.


Met een uitstrijkje is baarmoederhalskanker makkelijk op te sporen. Ook de voorstadia ervan, waarin de ziekte nog heel beperkt of nog niet ontwikkeld is, worden via deze test opgespoord. Je hebt dan nog geen kanker en een eenvoudige behandeling is vaak al genoeg om te voorkomen dat je wel baarmoederhalskanker krijgt.


Je krijgt van het Centrum voor Kankeropsporing een uitnodigingsbrief als je tot de doelgroep behoort en het te lang geleden is dat je een uitstrijkje heb laten nemen. Je maakt dan zelf een afspraak met je huisarts of gynaecoloog op een dag waarop je niet ongesteld bent.

Meer weten over het bevolkingsonderzoek?

Bel gratis naar het Centrum voor Kankeropsporing op 0800 60160 tussen 9 en 12 uur en 13 en 16 uur, stuur een e-mail naar info@bevolkingsonderzoek.be, of surf naar https://baarmoederhalskanker.bevolkingsonderzoek.be/

Heb je vragen over je persoonlijke medische situatie, neem contact op met je huisarts of gynaecoloog.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart