Duurzame Doendersdag 2020

De jaarlijkse Duurzame Doendersdag is dé dag waarop actieve Hoeilanders de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen onder de aandacht brengen en aan jong en oud tonen wat er op vlak van duurzame ontwikkeling in Hoeilaart gebeurt.
De Doendersdag is dit jaar aan zijn vierde editie toe en vindt plaats op zaterdag 10 oktober, van 10 tot 15.30 uur, in GC Felix Sohie.

VAN 10 TOT 13 UUR

Klimaatwandeling langs en informatie over energiezuinige woningen - Milieudienst en Milieuraad
Om 10 uur vertrekt de klimaatwandeling voor een tocht langs een aantal energiezuinige woningen. Bewoners geven je graag tips rond energiezuinig bouwen, verbouwen en wonen. Beperkt aantal plaatsen. Gratis. Bij hevige regen gaat de wandeling niet door.
Inschrijven kan hier online.

Repair Café - Samen Voor
Een aantal vrijwilligers staan ook nu paraat om allerhande materiaal een tweede leven te geven. Maak bij voorkeur een coronaveilige afspraak via samenvoor.be@gmail.com of bel 0476 56 62 59 en laat weten waarmee je wil langskomen. Een kleine vrijwillige bijdrage is altijd welkom en gaat naar Ekseeko, de vrijetijdsvereniging voor volwassenen en jongeren met en zonder beperking in de Druivenstreek.

Bestel jouw Bubbelbox - Wereldwinkel i.s.m. GROS
De Wereldwinkel stelt je de Bubbelbox voor, een pakket met lekkere, faire producten om smakelijk te klinken op de Week van de Fair Trade. Bestel jouw Bubbelbox hier online (met alcohol: 25 euro, alcoholvrij: 20 euro) en haal hem af in het GC Felix Sohie.

Inzameling van kurken - i.s.m. Druifkracht
Gooi kurken niet zomaar weg! Kurkgranulaat is bruikbaar om woningen te isoleren. Lever jouw verzamelde kurken in het GC Felix Sohie in en dien zo drie doelen: het recycleren van een waardevolle grondstof, het bestrijden van warmteverspilling en het zorgen voor een nuttige job bij de sociale onderneming Recycork.

Nestkastjes maken (door groot en klein) - Milieudienst
Zorg mee voor extra geluks-vogels deze winter in Hoeilaart. Kinderen, vergezeld van een volwassene, kunnen zeker ook een nestkastje in elkaar timmeren. Reserveer hier jouw exemplaar en betaal 10 euro. Breng een hamer mee als je jouw nestkastje ter plaatse wil maken of haal het bouwpakketje af in het GC Felix Sohie.

Duurzaam leesaanbod in de bib - Bibliotheek i.s.m. GROS
Ga tussen 10 en 13 uur op ontdekking in de bib en maak kennis met het ruime aanbod aan boeken die verband houden met een van de 17 ontwikkelingsdoelstellingen. Altijd een bezoekje waard!

CafetariaSamen Voor
Doorlopend kan je in de cafetaria terecht voor een hapje en een drankje. Ideaal voor een babbel met jouw bubbel en om het goede doel te blijven steunen.

13.30 UUR

Film: Il a déjà tes yeux - GROS
Paul en Sali zijn gelukkig getrouwd. Omdat ze geen kinderen kunnen krijgen besluiten ze een kindje te adopteren. Op een dag krijgen ze eindelijk het bericht dat hun adoptieaanvraag is goedgekeurd. Ze worden de ouders van Benjamin, een jongetje van zes maand met blauwe ogen en blond haar. Klein detail: de baby is wit, zij zijn zwart. Een film vol humor, maar die ons allen toch een spiegel voorhoudt. Gratis. NL ondertiteld.

Vertel het verder