Graffiti

Graffitimuur HoeilaartHoeilaart wil jongeren aanmoedigen om op een legale manier om te gaan met graffiti. Graffiti heeft nog steeds een negatieve bijklank, maar verdient beter. Daarom heeft Hoeilaart nu al een tijdje een graffitimuur in het skatepark, tussen jeugdcentrum Koldam en de sporthal. Hier kan je je uitleven en mag je vrij experimenteren met spuitbussen, tags en sprays.
Opgelet: op alle andere plaatsen in onze gemeente is het nog steeds verboden om graffiti te spuiten!

In februari 2015 ging ook het intergemeentelijk project Pigment van start, met de ondersteuning van de jeugddiensten van Hoeilaart, Overijse en Tervuren.
Pigment zet zich in om graffiti uit gure straatjes en illegale steegjes te halen, en om deze kunstvorm in een positief daglicht te plaatsen. Dit project wordt nauw opgevolgd door Graffiti vzw en wordt gesubsidieerd door de Provincie Vlaams-Brabant.

Contact en openingsuren

Dienst Vrije Tijd
Gemeenteplein 39
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 657 05 04
E-mailadres: 
vrijetijd [at] hoeilaart.be
Alle diensten van gemeente en OCMW werken tot en met 17 juli op afspraak. Je kan een afspraak maken bij het Onthaal (tel. 02 658 28 40) of via afspraak@hoeilaart.be. Vermeld je naam en de reden waarom je een afspraak wil.