Herbruikbare bekers

Wat?

De gemeente Hoeilaart gaat voor duurzaamheid en heeft, voor eigen gebruik en om uit te lenen, zo’n zevenduizend herbruikbare drinkbekers aangekocht: ongeveer de helft van het type ‘bierglas’ (25 cl), de andere helft van het type 'frisdrankglas' (20 cl). Bij de bekers horen ook sensibiliserende spandoeken en strandvlaggen. De opdruk op de bekers maakt duidelijk dat ze kaderen in het gemeentelijk Klimaatactieplan.

Voor wie?

Verenigingen, wijkcomités en bepaalde andere organisatoren kunnen de bekers bij de gemeente lenen.

Prijs?

Het gebruik is gratis, maar de organisatoren dienen wel een waarborg van 75 euro per bak te betalen. Deze waarborg krijgen ze terug na eventuele aftrek van 1,50 euro vergoeding per ontbrekende of beschadigde beker.

Hoe aanvragen?

De gemeente leent de bekers uit per bak van 240 'bierglazen' en per bak van 480 'frisdrankglazen'. Aanvraagtermijn: ten laatste 1 week op voorhand. Voor het aanvraagformulier en meer uitleg: klik hier.

Wie doet de afwas?

De bekers dienen netjes uitgespoeld en in de bakken weer ingeleverd te worden. Na elk gebruik laat de gemeente de bekers afwassen. Er werd besloten om daarvoor IJsedal Maatwerkbedrijf vzw in te schakelen.

Contact en openingsuren

Technische dienst
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 70
E-mailadres: 
technischedienst [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren