Landelijke Kinderopvang vzw

De Landelijke Kinderopvang vzw organiseert kinderopvang op maat van ouders en kinderen van 0 tot 12 jaar, en heeft hiervoor een vergunning van Kind en Gezin.

In Hoeilaart zijn een paar onthaalouders bij de dienst Onthaalouders van deze vzw aangesloten. De aangesloten onthaalouders mogen maximum 4 kinderen voltijds bijhouden. Hun tarieven zijn gekoppeld aan het belastbaar inkomen van de ouders en voor 100 % fiscaal aftrekbaar.

Ouders, op zoek naar kinderopvang, kunnen bij de Landelijke Kinderopvang informatie krijgen over de vrije plaatsen bij onthaalouders, kinderdagverblijven, lokale diensten en buitenschoolse opvang in hun netwerk en in de regio.

Ook voor informatie over aanverwante diensten als bijvoorbeeld kraamzorg of de bestaande welzijnsorganisaties die ouders bijstaan in probleemsituaties, kan men bij de Infolijn terecht.

Infolijn: 070 24 60 41, elke werkdag van 9 tot 14 uur.

E-mail: hallevilvoorde [at] landelijkekinderopvang.be (hallevilvoorde [at] landelijkekinderopvang.be)

Website: www.landelijkekinderopvang.be

Onthaalouders gezocht

Om de dienstverlening nog beter uit te bouwen, is de Landelijke Kinderopvang doorlopend op zoek naar enthousiaste onthaalouders, die op een hartelijke wijze met kleine kinderen en hun ouders kunnen omgaan en hiervoor hun huis en tuin willen openstellen.

Met meer dan 35 jaar ervaring kunnen zij geïnteresseerden helpen een goede en bewuste keuze te maken. Aangesloten onthaalouders kunnen rekenen op ondersteuning door de dienst Onthaalouders op administratief en inhoudelijk vlak. Een verantwoordelijke coördineert de werking. Contacteer de helpdesk voor meer informatie.

Onthaalouders hebben sinds 2003 een eigen sociaal statuut. De kostenvergoeding kan gecombineerd worden met een uitkering voor tijdskrediet.

Contact en openingsuren

Sociaal Huis
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 68
E-mailadres: 
sociaalhuis [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook op afspraak terecht.

Alle openingsuren