Wijkbus wordt marktbus

Klik hier voor de uurtabel en het traject van de marktbus.

Op basis van de gebruikscijfers en de suggesties uit de enquête, wordt het proefproject aangepast: de wijkbus wordt vanaf 28 februari een marktbus die elke vrijdag doorlopend rijdt van 9.34 tot 13.15 uur.

De wijkbus heeft vooral succes op vrijdag, om naar de markt te gaan en boodschappen te doen. Dat is de conclusie na vier maanden proefrijden. Daarom wordt de wijkbus een marktbus.

Voor de andere dagen stopt het proefproject en worden alternatieven onderzocht, omdat er te weinig verplaatsingen werden geteld in verhouding tot de kostprijs ervan.

De wijkbus rijdt nog op woensdag 19, vrijdag 21 en zaterdag 22 februari. De marktbus start op vrijdag 28 februari. Alle Hoeilanders krijgen een folder met de nieuwe uurregeling in de bus. Klik hier voor de uurtabel en het traject van de bus.

Wat verandert er?

  • De marktbus rijdt achtereenvolgens vier volledige ritten. In vergelijking met de wijkbus die telkens twee achtereenvolgende ritten aflegde, krijg je als gebruiker hierdoor meer tijd tussen heenrit en terugrit.
  • In lus 3 (Hoog Hoeilaart) rijdt de bus op ’t Lindeke rechtdoor om via de Koldamstraat en de Albert Biesmanslaan het centrum te bereiken.
  • Er komen twee extra haltes in het centrum (halte Vijver en halte Nero) waardoor je minder ver moet lopen met je boodschappen.
  • Met uitzondering van de centrumstraten, stopt de bus ook tussen de haltes wanneer je langs het traject je hand opsteekt en teken doet om op of af te stappen.

Centrumstraten zijn: Gemeenteplein, Marcel Félicéstraat, Joseph Denayerstraat, Henri Caronstraat en Albert Biesmanslaan.

Wat verandert er niet?

  • De bus is gratis.
  • Elke rit rijdt de bus langs de vier lussen.
  • Halte Muziekschool valt weg maar alle andere haltes blijven behouden.

Intussen blijft het bestuur zoeken naar alternatieve vervoersmogelijkheden om de mobiliteit van de wijkbewoners te verbeteren, zodat ze hun auto aan de kant laten staan.

Contact en openingsuren

Technische dienst
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 70
E-mailadres: 
technischedienst [at] hoeilaart.be
Alle diensten van gemeente en OCMW werken tot en met 17 juli op afspraak. Je kan een afspraak maken bij het Onthaal (tel. 02 658 28 40) of via afspraak@hoeilaart.be. Vermeld je naam en de reden waarom je een afspraak wil.

Vertel het verder