1 dag niet, de nationale actiedag tegen woninginbraken

Veilig wonen. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar elke dag vinden er in ons land ongeveer 150 woninginbraken plaats. Woninginbraak is na onaangepaste snelheid in het verkeer de tweede grootste bekommernis bij burgers. Een inbraak brengt niet alleen materiële schade mee, ook de psychologische impact is niet te onderschatten.

Vrijdag 26 oktober is de nationale actiedag tegen woninginbraken. Die dag staat bij burgers, gemeenten, politie en zelfstandigen in het teken van inbraakpreventie. Laat ons samen streven naar zo weinig mogelijk inbraken en 1 dag per jaar zelfs helemaal geen!

Doe mee!

Bedenk in het kader van ‘1 dag niet’ met jouw vereniging, buren of organisatie een originele en doeltreffende activiteit om de strijd tegen inbraken aan te gaan en jouw buurt veiliger te maken. Organiseer bijvoorbeeld een winterbarbecue of spelletjesavond om je buren te leren kennen, maak een inbraakpreventiewandeling, organiseer een infoavond over inbraakpreventie, … Post een selfie met jullie initiatief via de facebookpagina van 1 dag niet en maak kans op een ‘lekkere’ prijs voor jouw buurt!

Infomoment

Op donderdag 13 september organiseert Politiezone Druivenstreek een gezellig infomoment op de parking Beiershof, Brusselsesteenweg 145 in Overijse. Iedereen welkom van 17 uur tot 18.30 uur om mee te bouwen aan een stevig netwerk tegen inbraken! Het meest originele en doeltreffende initiatief van de Druivenstreek zal bovendien ook beloond worden met een unieke ervaring. Stuur jouw initiatief door voor 15 oktober 2018 naar info@politiedruivenstreek.be

Veilig wonen kan alleen slagen als we hierin samen investeren. Samen maken we het verschil!

Meer informatie en inspiratie: www.1dagniet.be

Vertel het verder