565 euro voor onderwijs en boeken in Liberia

De opbrengst van de Duurzame Doendersdag die in oktober voor de eerste keer werd gehouden is op 1 december feestelijk overhandigd aan Aletha Wallace uit Hoeilaart. Zij is oprichtster van LEEF, een vzw die voluit heet: Liberia Entrepreneur Educational Foundation.

LEEF uit Hoeilaart bevordert het onderwijs in dit West-Afrikaanse land. Liberiaanse jongeren moeten een vak kunnen leren om hun leven op te kunnen pakken: LEEF helpt bij de bouw van een school en zorgt er voor dat boeken uit België ginder hergebruikt kunnen worden in het onderwijs.

Duurzame ontwikkeling

Marie-Paule Bockstal van de vereniging SamenVoor overhandigde een symbolische cheque aan Aletha Walace. De 565 euro is de toogopbrengst van 7 oktober, een lokale dag die helemaal gewijd was aan de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. De overhandiging vond plaats tijdens een bijeenkomst van vrijwilligers die zich voor het welslagen van deze dag hebben ingezet.

Repair Café

Ruim 30 lokale initiatieven rond afvalpreventie, mobiliteit, energie, betalingsverkeer, armoedebestrijding, ontwikkelingsamenwerking, mensenrechten, educatie, ontspanning, zorg en milieu presenteerden zich tijdens deze duurzaamheidsdag op een infomarkt. De Gezinsbond hield een tweedehandsbeurs, de Bib verwende zijn lezers en er was een Repair Café.

Studieboeken

De Bib verkocht voor het goede doel retromeubeltjes uit de kringloopwinkel, het Klimaatteam, de GROS en de Milieuraad organiseerden een duurzame wandeltocht met 't Beukenootje en ’s avonds was er een lezing door een VN-vertegenwoordiger over hoe je de duurzame ontwikkelingsdoelen in de praktijk brengt. Eén van die manieren is het verzamelen van studieboeken die nog bruikbaar zijn voor het onderwijs in Liberia. St. John's International School uit Waterloo, de Bib van Hoeilaart, particulieren en vele anderen steunen LEEF. De opbrengst van de Duurzame Doendersdag zal vermoedelijk gebruikt worden voor het transport van de leermaterialen naar Liberia.

 

Vertel het verder