750 euro noodhulp voor Health Work Committees

De gemeentelijke adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking, de GROS-Hoeilaart, trekt 750 euro uit voor noodhulp aan de slachtoffers van de Israëlische blokkade. Voor de twee miljoen inwoners van Gaza wordt de situatie met de dag moeilijker. Doordat er slechts enkele uren per dag elektriciteit is, zijn zeker de patiënten in de gezondheidsinstellingen in grote problemen.

Door geldgebrek kunnen de noodgeneratoren niet draaien en wordt er bezuinigd op personeel. Het grootste ziekenhuis, Al Shifa, heeft patiënten moeten overbrengen naar andere zorginstellingen, die op hun beurt al overbelast zijn.

De Union of Health Work Committees (UHWC) is een van de grootste zorgverleners in Gaza. Een woordvoerder verklaarde dat het stijgende aantal patiënten grote zorgen baart.

Om het Al Awda-ziekenhuis in het noorden van Gaza operationeel te houden, moet UHWC elke maand 25.000 euro uitgeven aan brandstof voor de noodgeneratoren. De steun vanuit Hoeilaart is bedoeld om het nijpende stroomtekort wat te verlichten.

Palestijnen blijven zich verzetten tegen de bezetting van hun land. De penibele situatie waarin de ziekenhuizen zich bevinden wordt niet alleen veroorzaakt door de Israëlische blokkade, maar ook doordat de steun van de Amerikaanse regering aan de VN voor hulp aan Palestijnse vluchtelingen is gehalveerd.

Wie meer wil weten over het werk van Health Work Committees in Palestina kan op de website van G3W in het Nederlands vertaalde getuigenissen van patiënten vinden en informatie hoe je steun kunt geven.

Contact en openingsuren

Dienst Vrije Tijd
Gemeenteplein 39
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 657 05 04
E-mailadres: 
vrijetijd [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00 en van 13:00 tot 16:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Alle openingsuren

Vertel het verder