Afhaalbib tijdens coronasluiting

In deze moeilijke tijden kunnen boeken voor verlichting zorgen. Daarom besloot het lokaal bestuur om in de bib een beperkte dienstverlening te organiseren op afspraak.

Zolang nieuwe federale maatregelen dit niet onmogelijk maken, werkt de bib met een afhaaldienst voor gereserveerde materialen. Je kan enkel telefonisch reserveren. Reservaties worden afgehaald op een afgesproken uur.

Concreet

  • Telefoneren kan elke weekdag tussen 9 en 11 uur op nummer 02 657 17 44.
  • Check vooraf de online catalogus om je keuze te maken. Tijdens deze uitzonderlijke periode laat de bib tien reservaties per kaart toe. Het maximum aantal uitleningen per kaart mag dus hoger zijn dan de normale tien stuks.
  • In het telefoongesprek bevestigt de bib of de gekozen materialen beschikbaar zijn en wordt een tijdslot voor de ophaling afgesproken.
  • De reservaties worden tegen het afgesproken uur klaar gezet in het sas voor de bibliotheek. Elk pakketje is voorzien van een uitleenticket.
  • Kom op het afgesproken uur en breng een tas mee om de materialen mee te nemen. Het gemeenschapscentrum is enkel toegankelijk via de schuifdeur aan de voorkant (kant Gemeenteplein).

De bib vertrouwt erop dat iedereen de filosofie van de federale maatregelen respecteert: zich zo weinig mogelijk verplaatsen en zo weinig mogelijk in contact komen met anderen. Daarom wordt ten stelligste afgeraden om materialen in de bib te komen inleveren. Het is belangrijk om de afgesproken afhaaltijd te respecteren zodat ophalingen gespreid gebeuren. Het is niet mogelijk om in de bib zelf binnen te komen of contact te hebben met de medewerkers.

Aangezien niet duidelijk is hoe lang het Coronavirus overleeft in en op boeken, zijn de bibmedewerkers voorzichtig en maken ze gebruik van handschoenen en handgel. Ze rekenen erop dat de leners ook voorzorgsmaatregelen treffen.

De bibliotheek blijft voorlopig gesloten. De uitleentermijn van alle materialen is automatisch met drie weken verlengd. De boeteberekeningen voor materialen die reeds binnen moesten zijn, wordt drie weken stopgezet.

Contact en openingsuren

Bib Hoeilaart
Gemeenteplein 39, Gemeenschapscentrum Felix Sohie
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 657 17 44
E-mailadres: 
bib [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen open van 16:00 tot 19:00
Computergebruik enkel op afspraak.

Alle openingsuren

Vertel het verder