Burgerbevraging ontvangen?

Is het leuk wonen in je buurt? Kan je veilig fietsen in je gemeente of stad? Is er voldoende groen? Hoe tevreden ben je over de voorzieningen en diensten in je gemeente of stad? ... Van 9 september tot eind oktober 2020 worden in Vlaanderen bijna 400.000 inwoners van 17 tot 85 jaar uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen. Ook een representatieve groep Hoeilanders krijgt de enquête in de bus.

Voor elk bestuur is het belangrijk om te weten wat je denkt over je gemeente of stad. Daarom organiseert het Agentschap Binnenlandse Bestuur van de Vlaamse overheid, in samenwerking met Statistiek Vlaanderen, de grootschalige bevraging Gemeente- & Stadsmonitor. Deze unieke survey wordt in elke Vlaamse gemeente en stad op wetenschappelijke wijze georganiseerd. De waarde van de resultaten hangt weliswaar af van het aantal personen die de vragenlijst invullen.

Krijg je een vragenlijst in de bus? Neem dan de tijd om ze in te vullen! Je medewerking aan deze burgerbevraging is vrijwillig, maar wel van groot belang. Grijp de kans om je mening te geven over de thema’s die in onze gemeente belangrijk zijn. Als je de vragenlijst volledig invult, maak je bovendien kans op een geschenkbon van 12 euro.

Vlaanderen respecteert de privacy van elke burger. Er worden alleen analyses op gemeentelijk niveau gemaakt en gewerkt volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Voor meer uitleg kan je terecht op www.gemeente-en-stadsmonitor.vlaanderen.be. Op deze website kan je ook alle resultaten van de vorige bevraging raadplegen.

Vertel het verder