COVID-19-toeslag binnen het Groeipakket

Om kwetsbare gezinnen te helpen tijdens de coronacrisis, krijgen zij onder bepaalde voorwaarden een eenmalige toeslag van 120 euro per kind ten laste.

Voorwaarden

De toeslag is er voor gezinnen:

  • met kinderen die een Groeipakket ontvangen,
  • en die door de coronacrisis in maart, april, mei of juni een inkomensverlies hebben van minstens 10 % in vergelijking met januari of februari 2020,
  • en waarbij het gezinsinkomen onder de grens ligt van 2.213,30 euro (bruto belastbaar inkomen). Om het maandelijkse gezinsinkomen te berekenen, wordt ook gekeken naar het vakantiegeld en de eindejaarspremie.

Procedure

  • Vraag de toeslag aan bij de uitbetaler van je Groeipakket. Dat kan van 15 juni tot en met 31 oktober 2020.
  • Voeg bij de aanvraag ook bewijsstukken toe om je inkomensverlies aan te tonen (bijv. loonfiches, attesten van de uitbetalingsinstelling voor uitkeringen, verklaring van de boekhouder of het sociaal verzekeringsfonds voor zelfstandigen).

Wat als je gescheiden bent?

Krijg je allebei het Groeipakket en woont je kind evenveel bij jou als bij de andere ouder (gelijkverdeelde huisvesting)? Dan krijgt elke ouder de helft van de COVID-19-toeslag als zijn/haar gezin aan de voorwaarden voldoet. Beide ouders moeten daarvoor een aanvraag doen.

Woont je kind meer dan de helft van de tijd bij jou of ben je de enige begunstigde van het Groeipakket, dan krijg je de volledige toeslag.

Bedrag

De toeslag bedraagt 120 euro per kind en wordt in 3 schijven van 40 euro betaald: een eerste schijf van 40 euro voor de maand waarin je de aanvraag doet en telkens nog eens 40 euro voor de twee daaropvolgende maanden.

De toeslag wordt apart betaald. Je ontvangt hem dus niet samen met je Groeipakket.

Meer info

Groeipakket - COVID-19-toeslag

Contact

Neem contact op met jouw uitbetaler van het Groeipakket (vroegere kinderbijslagfonds).

Contact en openingsuren

Sociaal Huis
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 68
E-mailadres: 
sociaalhuis [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Een afspraak maken wordt ten stelligste aangeraden. Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook op afspraak terecht.

Alle openingsuren

Vertel het verder