Covid Safe Ticket aanvragen

Voor heel wat activiteiten in de nabije toekomst, maar ook wanneer je een horecazaak bezoekt, moet je in het bezit zijn van een Covid Safe Ticket (CST). We bundelen graag nog eens alle informatie over het CST.

Voor heel wat activiteiten in de nabije toekomst, bijvoorbeeld voor het Dorpsrestaurant van donderdag 18 november, maar ook wanneer je een horecazaak bezoekt, moet je in het bezit zijn van een Covid Safe Ticket (CST). We bundelen graag nog eens alle informatie over het CST.

Wanneer kan je een Covid Safe Ticket aanvragen?

  • Je bent meer dan 2 weken volledig ingeënt en in het bezit van een vaccinatiecertificaat.
  • Je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden.
  • Je hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat. De geldigheid hiervan is 48 uur.
  • Je hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat. De geldigheid hiervan is 24 uur.

Hoe kan je een Covid Safe Ticket aanvragen?

  • Digitaal opvraagbaar via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op websites zoals Mijn Burgerprofiel, mijngezondheid.be of MyHealthViewer. Om certificaten digitaal op te vragen heb je ofwel een identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld Itsme).
  • Je kan dit op vraag per post toegestuurd krijgen. Je moet wel rekening houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week. Dat kan telefonisch op het nummer tel. 078 78 78 50 (bereikbaar van 9 tot 19 uur op weekdagen en op zaterdag van 10 tot 18 uur).
  • Indien je nog geen CST kan voorleggen, maar je beschikt wel over een herstelcertificaat of vaccinatiecertificaat, kan je vrijdagnamiddag 12 november tussen 14 en 15 uur naar het Sociaal Huis komen. De beleidsmedewerker welzijn helpt je graag administratief verder met de aanvraag. Hiervoor dien je je identiteitskaart en pincode mee te brengen.
  • Op 18 november kan je tussen 16 en 19 uur in de bib terecht bij de Digidokter die je graag verder helpt om je CST af te drukken. Breng je identiteitskaart en pincode mee.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart