Covidteam volgt evolutie nauwlettend op

Het covidteam volgt de evolutie van het coronavirus in Hoeilaart dagelijks op.

7 oktober 2020 - Volgens de Zorgatlas van de Vlaamse overheid telde Hoeilaart de voorbije week (laatste 7 dagen) 23 nieuwe besmettingen en komt het aantal besmettingen voor de hele coronaperiode op 106. Hoeilaart kleurt vandaag in de Zorgatlas oranje en zit in alarmfase 2 (op 4 fases). Het covidteam volgt de evolutie van de cijfers dagelijks op.

Opvolging

Op de foto: het covidteam van Hoeilaart. V.l.n.r.: Chloë Foccaert, covidcoördinator en hoofd afdeling Mens; Lore Van Roey, beleidsmedewerker Welzijn; An Stroobants, maatschappelijk werker sociale dienst en Marc Vanthuyne, deskundige Zorg en Senioren.

De covidcoördinator heeft toegang tot de Zorgatlas en volgt, in samenspraak met de Eerstelijnszone, de evolutie dagelijks op. Het Covid-team blijft op de hoogte van eventuele nieuwe besmettingen en belt alle besmette personen persoonlijk op om hen te begeleiden in de quarantaine. Ook met de dokterspraktijk wordt contact gehouden.
Wanneer extra maatregelen vereist zijn, wordt het team hierover door het agentschap Zorg & Gezondheid gecontacteerd.

Zoals elders in ons land, worden in Hoeilaart stijgende cijfers vastgesteld. Dat wordt onder meer verklaard door het feit dat er nu veel meer getest wordt dan enkele maanden terug. Volgens de gegevens waarover het team beschikt, situeren een aantal besmettingen in Hoeilaart zich ook in grotere gezinnen. Deze gezinnen doen de cijfers stijgen, maar niet het besmettingsgevaar, vermits ze samen in quarantaine zitten.

Er zijn in Hoeilaart geen specifieke leeftijdsgroepen die meer getroffen worden dan andere. Alle leeftijden, gaande van 9 tot 86 jaar, zijn tussen de besmettingen vertegenwoordigd.
De scholen doen het momenteel goed. Tot nu toe diende geen enkele klas in quarantaine te gaan. Bij de bewoners en het personeel van het woonzorgcentrum zijn geen besmettingen vastgesteld. Bij de sport- en jeugdbewegingen is de toestand onder controle.

Het agentschap Zorg en Gezondheid, de Eerstelijnszone, het lokaal bestuur met het covidteam, de dokterspraktijk … alle betrokken instanties volgen de toestand nauwlettend op, leven de privacywetgeving en het medisch geheim na en proberen elke vorm van stigmatisering te vermijden.

Zes gouden regels

Het covidteam en het bestuur vragen de Hoeilanders met nadruk om zich aan volgende essentiële regels te houden:

  1. Respecteer de hygiëneregels, was regelmatig je handen.
  2. Doe je activiteiten liefst buiten.
  3. Denk aan kwetsbare mensen.
  4. Hou afstand (1,5 m) of draag een mondmasker.
  5. Beperk je nauwe contacten.
  6. Volg de regels voor bijeenkomsten.

Informeer de covidcoördinator!

Belangrijk voor alle organisaties van Hoeilaart: breng de covidcoördinator van Hoeilaart onmiddellijk op de hoogte wanneer een lid van uw vereniging of groep positief test op het covidvirus, ook en vooral wanneer de besmette personen niet in Hoeilaart wonen. Enkel zo kan de bronopsporing goed werken.
Covidcoördinator van Hoeilaart: Chloë Foccaert, hoofd afdeling Mens, tel. 02 658 01 45, chloe.foccaert@hoeilaart.be.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart