De GROS steunt burgerinitiatief ‘Een vaccin voor iedereen’

Al langer dan een jaar geleden schrok de wereld op door corona. Nu is er hoop: het vaccin tegen corona is er! Maar niet voor iedereen.

Gros-Hoeilaart steunt samen met andere organisaties o.a.  11.11.11, Broederlijk Delen, Oxfam, Wereldsolidariteit, Femma, Viva Salud …  het Europees burgerinitiatief No Profit on Pandemic.

Samen gaan we voor 1 miljoen Europese handtekeningen! Want bij dat aantal moet de Europese Commissie alles in het werk stellen om het coronavaccin toegankelijk te maken voor iedereen.

De coronacrisis stopt niet bij de landsgrenzen. Daarom vinden wij dat samenwerking belangrijker is dan winst en concurrentie. Het initiatief stelt menselijke gezondheid boven financiële belangen van de farmaceutische industrie.

Vind jij ook dat iedereen recht heeft op een vaccin en op geneesmiddelen om COVID-19 te bestrijden? Dat informatie over de kwaliteit, de veiligheid en de productiekosten van vaccins en geneesmiddelen openbaar moet gemaakt worden? Dat onderzoek naar een vaccin, betaald met publiek geld, niet mag geprivatiseerd worden? Dat op een pandemie geen winst mag gemaakt worden? Kortom, dat iedereen recht heeft op gezondheid? 

Doe mee en onderteken het burgerinitiatief op noprofitonpandemic.eu 

Want niemand is veilig, tot iedereen veilig is! 

Vertel het verder