De nieuwe school kreeg een naam

Na heel wat knetterende ideeën is het zover: tussen de vele kleine vlammetjes sprong er één grote ‘VONK!’ uit. Met al die beeldspraak (en veel trots) kondigt dat de GO!-scholengroep Scoop de naam voor de nieuwe middelbare school in Hoeilaart aan.

Het vinden van een naam voor de nieuwe school gebeurde via een wedstrijd die in Hoeilaart en omstreken een groot succes kende. Er waren 127 inzendingen waarvan er 107 van inwoners van Hoeilaart kwamen. Na verschillende selectierondes heeft de Raad van Bestuur van scholengroep SCOOP de knoop doorgehakt en voor de naam VONK! gekozen. De winnaar van de wedstrijd is Gurmeet Parmjeet, een trotse inwoner van Hoeilaart. Hij argumenteerde zijn voorstel als volgt:

"Quote van Dante: From a tiny spark may burst a mighty flame. Elke vonk volgt het vuur waaraan hij is ontsprongen en heeft het potentieel om zelf een vuurzee van kennis, innovatie, vriendschap etc te worden/te doen ontstaan."

De jury voegt hier aan toe dat de naam VONK! goed aansluit bij de visie van de nieuwe school: leerlingen inspireren tot het ontdekken van zichzelf, van de omgeving en van de wereld, zodat het vuur van een goed doordachte studiekeuze en van een betekenisvolle toekomst kan ontbranden.

VONK! verwijst ook naar de naam van de site van de nieuwe school, in de volksmond gekend als 'den usine'. In 1914 vestigde de Compagnie Auxiliaire d'Electricité hier een elektriciteitscentrale ('usine d'électricité). In de jaren ‘90 bouwde Iverlek er het huidige 'glazen' gebouw. VONK! slaat een brug tussen verleden en heden met vuur, vlammen, energie, dynamiek, warmte en licht!

Vanaf september 2022 gaat de school van start voor leerlingen van de eerste middelbare graad (1e en 2e jaar secundair).

Vertel het verder