De terrassen gaan open!

Op 8 mei 2021 mogen de terrassen weer open, hopelijk het startschot van vele fijne weekends waarin de Hoeilanders elkaar weer ontmoeten op en rond het Gemeenteplein. Op zaterdag 8 mei en zondag 9 mei zetten de horeca rond het Gemeenteplein, restaurant Victoria, De Commerce en Café ’t Boske hun XL-terrassen buiten. Een gezellige, leuke sfeer en een veilig samenzijn, gaan er hand in hand.

Coronaproof

Er mogen vier personen aan één tafel zitten, met anderhalve meter afstand tussen de gezelschappen. Indien je gezin groter is, mag je met meer dan vier aan één tafel zitten. Je mondmasker mag enkel af als je neerzit, en ook consumeren mag enkel al zittend.
De bediening gebeurt aan tafel door personeel met een mondmasker. Je mag enkel naar binnen om naar het toilet te gaan of te betalen. Om 22 uur gaan de terrassen dicht.

Omleidingen op 7 mei (vanaf 15 uur), 8 en 9 mei

Om die grote terrassen mogelijk te maken, worden een aantal maatregelen genomen om het verkeer in goede banen te leiden.

Voor de vrijdagmarkt wordt het verkeer wekelijks tot omstreeks 15 uur rond de kerk omgeleid. Op vrijdag 7 mei zal deze omleiding na 15 uur verdergezet worden tot zondagavond 9 mei.

Het bovenste gedeelte van het plein blijft als parking in gebruik. De parkeerplaatsen rechtover Domino worden na de markt weer opengesteld om te parkeren, de Felix Sohiestraat blijft afgesloten.

Het kruispunt van de Joseph Jolystraat en de Kerkstraat wordt vanaf vrijdag 15 uur afgesloten: hier komt immers het terras van De Commerce. Het verkeer dat via de Joseph Jolystraat naar het Gemeenteplein wil, wordt omgeleid via het kruispunt met de Henri Caronstraat. Wie de parking van restaurant Victoria of de Kerstraat wil bereiken, moet omrijden via de Groenendaalsesteenweg en de Walter Vande Putstraat. In de Kerkstraat wordt het eenrichtingverkeer opgeheven en wordt een parkeerverbod ingesteld.

De uitbaters van restaurant Victoria voorzien op hun privéparking acht parkeerplaatsen voor buurtbewoners. De andere plaatsen zijn voorbehouden aan hun cliënteel. Gelieve dit te respecteren.

Vanaf maandagochtend zal het verkeer weer normaal verlopen.

Contact en openingsuren

Dienst Lokale Economie
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 57
E-mailadres: 
lokaleeconomie [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 9:00 tot 12:00
Morgen open van 9:00 tot 12:00
Een afspraak maken wordt ten stelligste aangeraden.

Alle openingsuren

Vertel het verder