De Watergroep herstelt leiding onder Koldamstraat

Van maandag 1 juli tot en met vrijdag 19 juli (een week langer dan oorspronkelijk gepland) is De Watergroep aan het werk langs de Albert Biesmanslaan, in het centrum van Hoeilaart.

De werken

De waterleiding die vanuit de A. Biesmanslaan onder de IJse het kruispunt met de Koldamstraat oversteekt, is in slechte staat en moet dringend vernieuwd worden. De Watergroep voert deze werken uit bij het begin van de zomervakantie, om het woon-werkverkeer zo weinig mogelijk te hinderen.

In één moeite door vernieuwt De Watergroep ook de leiding in de A. Biesmanslaan tussen de Overijsesteenweg en de Koldamstraat (kant appartementsgebouwen). Het waterbedrijf nam al contact op met de bewoners om afspraken rond de nieuwe huisaansluitingen te maken.

Bereikbaarheid van het speelplein

Op 1 juli opent speelplein Boemerang zijn deuren. De jeugd krijgt de eer om als eersten gebruik te mogen maken van de nieuwe infrastructuur op de Koldamsite.

De toegangsweg naar het nieuwe jeugdcentrum en de nieuwe sporthal blijft open, maar wordt ter hoogte van de aansluiting op de Koldamstraat tot één baanvak versmald.

Om deze flessenhals te vermijden, krijgen ouders de raad om hun kinderen te voet of met de fiets naar het speelplein te brengen of te komen ophalen. Pijlen duiden de weg aan die ze mogen volgen, zowel voor hen die komen vanuit de P. Malustraat als voor zij die komen vanuit de A. Biesmanslaan.

Ouders die met de wagen komen, parkeren die best op de Mariënparking (Delhaize) en gaan vandaar te voet.

Het verkeer

  • De Koldamstraat wordt aan beide kanten afgesloten voor het doorgaand, gemotoriseerd verkeer.
  • Het verkeer komende uit de Waversesteenweg mag rechtdoor de H. Caronstraat nemen, waar het eenrichtingverkeer wordt omgedraaid.
  • Het verkeer richting Waver wordt omgeleid via de W. Eggerickxstraat en de D. Vandervaerenstraat, waar een parkeerverbod wordt ingesteld.
  • Het verkeer komende uit de E. Sohiestraat wordt omgeleid via de Overijsesteenweg.
  • De Mariënparking kan via de Koldamstraat en de Overijsesteenweg verlaten worden.
  • Fietsers en voetgangers kunnen de pijlen op het kaartje hiernaast volgen.

Contact en openingsuren

Technische dienst
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 70
E-mailadres: 
technischedienst [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen gesloten
Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Vertel het verder