De zomer van de Druivenstreek blijft duren!

Heel wat mensen hebben hun vakantieplannen in het water zien vallen door het coronavirus en moeten op zoek naar alternatieven om de zomermaanden door te brengen. Zoek niet langer: de vrijetijdsdiensten van de gemeenten Bertem, Hoeilaart, Huldenberg, Overijse en Tervuren, verenigd in het intergemeentelijk samenwerkingsverband Vrijetijdsregio Druivenstreek, hebben de handen in elkaar geslagen en bezorgen je heel wat leuke tips en ideetjes om de Druivenstreek te (her)ontdekken. Je wordt zowel op sportief, cultureel, toeristisch als creatief vlak uitgedaagd. Ook in de maand september kan je nog deelnemen aan één of meerdere activiteiten want alle challenges worden verlengd tot en met 30 september! In de loop van de maand oktober zullen de winnaars bekend gemaakt worden.

Challenge 1: Slimste gemeente

Weet jij net iets meer dan de anderen over Bertem, Hoeilaart, Huldenberg, Overijse en Tervuren? Bewijs het in de onlinequiz! Vanuit je luie zetel kan je de vragen beantwoorden, maar je mag natuurlijk ook gerust eerst rondkuieren in de streek! De quiz vind je hier.

Challenge 2: Fotozoektocht

Deze zomer geniet je in eigen streek van een ontspannende, maar daarom niet minder sportieve staycation. De vrijetijdsdiensten van de gemeenten Hoeilaart, Bertem, Huldenberg, Overijse en Tervuren hebben de handen in elkaar geslagen en creëerden samen een fantastische fotozoektocht op de Druivenroute! Maak je picknick klaar, spring je fiets op en zoek in welke Druivengemeente de foto's getrokken werden. Download hier de Druivenroutekaart en de opdrachten en het antwoordformulier. Stuur voor 30 september het ingevulde antwoordformulier en de schiftingsvraag in via cultuur@huldenberg.be.

Challenge 3: Sportiefste gemeente

Deze zomer dagen de inwoners van Bertem, Hoeilaart, Huldenberg, Overijse en Tervuren elkaar uit op sportief vlak. Welke gemeente fietst en/of loopt het meeste aantal kilometers bij elkaar?

Hoe meedoen?

Via Facebook wordt de tussenstand bekendgemaakt. Op het einde van de maand september wordt het aantal kilometers gedeeld door het aantal inwoners van de gemeente. Wil je Hoeilaart op de eerste plaats zetten? Aarzel dan niet en doe mee!

Challenge 4: De grote kunstuitdaging

Dat de vijf deelnemende gemeenten heel wat kunstschatten hebben, hoeven we niet meer te vertellen. Denk aan de Jazzfontein van Tom Frantzen in Tervuren, of het schilderij van Antoon van Dyck in Huldenberg. IGS Druivenstreek daagt je uit om creatief met deze kunstwerken aan de slag te gaan.

Kies je favoriete kunstwerk in je gemeente en maak het zo goed mogelijk na. Maak een foto van het resultaat en stuur deze, samen met een foto van het originele kunstwerk, naar ccdewarandepoort@tervuren.be. Vermeld zeker je naam, woonplaats en leeftijd. De winnaar, die gekozen wordt door echte kunstexperts, krijgt een mooie prijs!

Challenge 5: Maak de coolste schaduw

Zoek een plekje schaduw op in je eigen gemeente. Neem een rare pose aan. Je kan dit zowel staand als liggend of zittend. Je mag er uiteraard ook allerlei voorwerpen bijhalen. Heb je de perfecte schaduw, laat dan iemand een foto nemen van jou en eentje van je schaduw. Mail beide foto's naar vrijetijd@bertem.be en vermeld je naam, adres en leeftijd in de mail. Wie weet maak je wel kans op een mooie prijs!

Contact en openingsuren

Dienst Vrije Tijd
Gemeenteplein 39
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 657 05 04
E-mailadres: 
vrijetijd [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 9:00 tot 12:00
Morgen gesloten
Een afspraak maken wordt ten stelligste aangeraden.

Alle openingsuren

Vertel het verder