Drinkwateronderbreking

In de G. Dekleermaekerstraat zijn de voorbereidende nutswerken begonnen om de straat volledig te vernieuwen. In het kader van deze werken dient De Watergroep de oude leiding van de G. Dekleermaekerstraat af te koppelen op het kruispunt van de Jezus-Eiksesteenweg met de G. Dekleermaekerstraat (ter hoogte van het kerkhof).

Een hoofdtoevoerleiding die de hoger gelegen delen van Hoeilaart vanuit de watertoren van drinkwater voorziet, moet hiervoor afgesloten worden. Als gevolg hiervan zal een groot deel van Hoeilaart hetzij zonder water vallen, hetzij verminderde druk of verminderd debiet ondervinden.

Deze werken zijn gepland op maandag 27 april vanaf 22 uur ’s avonds. Ze zullen maximaal één nacht duren zodat ’s ochtends iedereen weer over water kan beschikken.

De Watergroep raadt aan om vanaf 22 uur geen elektrische apparaten meer te gebruiken die aangesloten zijn op het waternet (wasmachine, vaatwasmachine, …), en voor alle zekerheid een voorraad water op te slaan voor verbruik na 22 uur en eventueel ’s morgens.

Het water kan na de werken tijdelijk een lichte roestkleur vertonen, die evenwel langzaam zal verdwijnen. Om problemen met ‘bruin water’ te voorkomen, wordt aangeraden om na de werken even een kraantje te laten lopen. Hiervoor wordt best het kraantje gebruikt dat zich het dichtst bij de watermeter bevindt.

Vertel het verder