Druivenfestival.be staat online

De website van het 72ste Druivenfestival staat online!  Daarmee krijgt het publiek al een kleine preview van wat er van 13 tot 16 september 2019 op het menu zal staan.

Verrassende zomer

Toch zal je nog wat op je honger moeten blijven zitten, want de organisatoren willen niet alles prijsgeven. “We staan aan het begin van een verrassende zomer”, legt comitévoorzitter Erwin Gysens uit. “Het Druivenfestival heeft verschillende grote namen in petto, maar ook nieuwe activiteiten voor jong en oud. Ben je benieuwd? Houd dan zeker onze website goed in de gaten.”

Enkele grote namen werden vorige week al bekendgemaakt: Willy Sommers, Kapitein Winokio en The Van Jets. Daarnaast staan er al heel wat gevestigde waarden op het programma: de Lichtstoet, Intiem Klassiek, het scoutsdorp, optredens in het partydorp van de Motoclub, de Nacht van de Jeugd, Nerorock, de rommelmarkt en de jaarmarkt, het vuurwerk …

Openingsspektakel: Firebirds

Om het festival te openen kiezen de organisatoren resoluut voor het succesvol concept van vorig jaar. “De opening van het Druivenfestival moet toegankelijk zijn voor elke Hoeilander”, zegt schepen Pieter Muyldermans. “Daarom verwelkomen wij dit jaar Theater Titanick uit Duitsland. Zij brengen op vrijdag 13 september om 21 uur hun show ‘Firebirds’ op het kruispunt aan de gemeentevijver. Iedereen kan gratis komen genieten.”

Tijdens het spektakel nemen vijf roekeloze piloten het tegen elkaar op. Winnen is hun enige doel. Al voor het opstijgen proberen ze met hun team elkaar de loef af te steken.

De Amerikaans waaghals met zijn propeller wijkt niet voor de six-wings van het Russische team, noch voor de Engelsen met hun rare helikopter, en al zeker niet voor de aanvallende Duitsers of de Fransen met hun Groot Wiel.

Na vele obstakels, tegenwerking, valsspelen en geknoei bereiken ze eindelijk de startbaan. Maar het opstijgen eindigt even rampzalig als spectaculair.

Dit openluchtspektakel ‘om van te snoepen’ houdt het publiek van begin tot einde in zijn greep. Wie droomt er tenslotte niet van om te kunnen vliegen?

Contact en openingsuren

Dienst Vrije Tijd
Gemeenteplein 39
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 657 05 04
E-mailadres: 
vrijetijd [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen open van 8:15 tot 12:00 en van 13:00 tot 16:00
Alle openingsuren

Vertel het verder