Duurzame Doendersdag 2022

Op zaterdag 8 oktober organiseren een aantal partners de jaarlijkse Duurzame Doendersdag in het GC Felix Sohie.

Op 8 oktober staan opnieuw een aantal initiatieven in de kijker die kaderen binnen de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Doorlopend kan je in de cafetaria van het GC Felix Sohie bij de Gezinsbond terecht voor een drankje.

Programma:

Tweedehandsbeurs Gezinsbond – van 10 tot 13 uur

Info: gezinsbondhoeilaart@hotmail.com

Tweedehandsboekenbeurs bib – van 10 tot 14 uur

Grote boekenmarkt in de bib. Reserveer vooraf je tijdslot via https://hoeilaart.bibliotheek.be/agenda/grote-boekenmarkt-1

Infomarkt – van 10 tot 14 uur

Infostanden van organisaties met een hart voor duurzaamheid: Velt Druivenstreek, de Hoeilaartse milieuraad, Tuinrangers, Druifkracht en Interrand.

Zwerfvuilopruimactie – van 10 tot 14 uur

Steek de handen uit de mouwen en neem deel aan de Zwerfvuilopruimactie. Alle deelnemers worden beloond met een drankje.

Bij de milieudienst maar ook bij het Onthaal van het gemeentehuis, het Sociaal Huis en de balie van GC Felix Sohie, kan je vanaf nu witte zwerfvuilzakken krijgen. Met die zakken kan je in je buurt, op weg naar de bakker of tijdens een wandeling, al zwerfvuil beginnen te verzamelen. Veel of weinig, het maakt niet uit. Alle beetjes helpen.

Op 8 oktober breng je jouw zwerfvuilzak(ken) naar de centrale verzamelplaats op het voorpleintje van het GC Felix Sohie. De milieudienst deelt ook daar zwerfvuilzakken uit. De dag zelf kan je dus ook nog zwerfvuil inzamelen. Interrand komt rond 14.30 uur de zwerfvuilzakken ophalen. Iedereen kan dan zijn of haar zak in de huisvuilwagen gooien.

Natuurwandeling milieuraad – 14 uur

Vertrek aan het GC Felix Sohie.    

Pleasant Island van Silke Huysmans en Hannes Dereere – 20.30 uur

’s Avonds word je in de theaterzaal verwacht voor een adembenemende documentaire over ‘Pleasant Island’, het kleine eiland Nauru verborgen in de Stille Oceaan. Na de ontdekking van een enorme fosfaatvoorraad werd het leeg gegraven tot alle natuurlijke rijkdom op was. In dit verwoeste maanlandschap worden vandaag vluchtelingenkampen open gehouden. De situatie is uitzichtloos. Tegelijk wordt het eiland bedreigd door een stijgende zeespiegel.  Tickets: felixsohie.be

Meer info?

Milieudienst

02 658 28 75

Contact en openingsuren
Jan van Ruusbroecpark
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 658 28 75
E-mailadres
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen gesloten
Een afspraak maken wordt aangeraden.

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart