Eerste coronabesmetting op woonzorgsite

De eerste COVID-19-besmetting in ons woonzorgcentrum is jammer genoeg een feit. Het gaat om een bewoner die gisteren werd opgenomen vanuit het ziekenhuis.

Volgens de huidige richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid mag het woonzorgcentrum geen opnames weigeren indien ze bedden vrij hebben.

Vanuit het ziekenhuis werd verzekerd dat er bij deze bewoner geen risico op besmetting bestond. Toch heeft de directie van het woonzorgcentrum, in samenspraak met de coördinerend en raadgevend arts, uit voorzorg beslist om deze bewoner bij opname op het coronavirus te testen en in afwachting van meer zekerheid de nodige isolatiemaatregelen te treffen.

Vandaag kreeg het woonzorgcentrum het spijtige bericht dat de bewoner in kwestie besmet is. De bewoner is niet in contact geweest met andere bewoners.

Het woonzorgcentrum neemt alle nodige maatregelen om verdere verspreiding van het virus op de site te voorkomen.

Ondanks de aanhoudende inspanningen van al het personeel, is het virus dan toch de voorziening binnengeslopen. De ontgoocheling is groot. De directie en het personeel laten echter de moed niet zakken en zullen als echte Doenders deze strijd aangaan.

Contact en openingsuren

Woonzorgcentrum
Groenendaalsesteenweg 32
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 01 38
E-mailadres: 
katrien.vanderlinden [at] ocmw.hoeilaart.be
Alle diensten van gemeente en OCMW werken tot en met 17 juli op afspraak. Je kan een afspraak maken bij het Onthaal (tel. 02 658 28 40) of via afspraak@hoeilaart.be. Vermeld je naam en de reden waarom je een afspraak wil.

Vertel het verder