Elia aan het werk in de J.B. Charlierlaan

De werken in Hoeilaart van Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, om een nieuwe ondergrondse kabelverbinding aan te leggen tussen de hoogspanningsstations in Hoeilaart en Elsene, schuiven verder op richting Groenendaal.

De werken begonnen eind 2019 in de wijken Paloker en Het Leen. De voorbije weken werd er gewerkt in de C. Coppensstraat, de Vlaanderveldlaan en de Baron de Man d’Attenrodestraat. Vanaf maandag 17 februari zijn de werken opgeschoven naar de J.B. Charlierlaan.

Om het verkeer op deze drukke verkeersas in goede banen te leiden, werden volgende maatregelen genomen.

  • Op de J.B. Charlierlaan wordt tussen de Rode Kruisstraat en de J.B. Michielsstraat eenrichtingswerkeer ingesteld in de richting van Groenendaal.
  • Het verkeer richting centrum wordt omgeleid via de Kasteelstraat, waar ook eenrichtingsverkeer van kracht wordt.
  • In de Rode Kruisstraat en de Baron de Man d’Attenrodestraat wordt eenrichtingsverkeer van kracht in de richting van de Charlierlaan.
  • De bushalte Post wordt verplaatst naar de rand van het park.

Zeker tot half maart zal Elia aan het werk zijn in de J.B. Charlierlaan tussen de Rode Kruisstraat en de J.B. Michielsstraat.

De werken zullen vervolgens in verschillende fases verder opschuiven richting Groenendaal.

Contact en openingsuren

Technische dienst
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 70
E-mailadres: 
technischedienst [at] hoeilaart.be
Alle diensten van gemeente en OCMW werken momenteel achter gesloten deuren. Ze blijven telefonisch en per e-mail bereikbaar. Je kan op afspraak terecht bij de dienst Burgerzaken (tel. 02 658 28 50) en het Sociaal Huis (tel. 02 658 28 68). Met de dienst Omgeving (tel. 02 658 28 71) kan je een afspraak maken om een openbaar onderzoek in te kijken.

Vertel het verder