Filmweekend in openlucht

Met kleinschalige activiteiten, meestal in openlucht en volledig coronaproof, probeert het lokaal bestuur het wegvallen van het Druivenfestival op te vangen en de Hoeilanders een boeiend najaar aan te bieden. Zo bijvoorbeeld met een gratis filmweekend onder de shelter in het Jan van Ruusbroecpark.

Zaterdag 12 september

Op de facebookpagina van de gemeente Hoeilaart kon iedereen uit een reeks titels zijn keuze maken voor de filmzaterdag. Kwamen als twee populairste uit de poll:

om 14 uur: Everest: de jonge Yeti (duur 97 min.)

In deze animatiefilm ontdekt tienermeisje Yi een jonge Yeti op het dak van haar flatje in Shanghai. Zij besluit samen met haar ondeugende vrienden Jin en Peng hem Everest te noemen en op tocht te gaan om dit magische wezen te herenigen met zijn familie op het hoogste punt van de wereld. Maar om Everest weer thuis te krijgen moeten de vrienden er wel in slagen om zoöloog dr. Zara en zakenman Burnish die koste wat kost een Yeti wil vangen, telkens een stap voor te blijven.

om 19 uur: The Joker (KNT) (duur 121 min.)

Gotham City in de jaren 80. De clown Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) voelt zich uitgekotst en verstoten door de maatschappij. Geleidelijk aan wordt hij krankzinnig en ontpopt hij zich van vriendelijke, vrolijke clown tot superschurk, beter bekend als 'the Joker', iemand die kickt op haat en het creëren van chaos en onder meer ook de iconische aartsvijand van Batman.

Zondag 13 september

om 14 uur: Dolittle (duur: 97 min.)

Engeland in het Victoriaanse tijdperk. Na het verlies van zijn vrouw zondert dokter John Dolittle zich af van de wereld, met enkel zijn exotische dieren als gezelschap. Wanneer de jonge koningin Victoria ernstig ziek is, wordt John gedwongen af te reizen naar een mythisch eiland op zoek naar een remedie. Tijdens zijn zoektocht wordt hij vergezeld door een angstige gorilla, een enthousiaste eend, een cynische struisvogel, een vrolijke ijsbeer en een eigenzinnige papegaai.

om 19 uur: Bad Boys for Life (duur: 119 min.)

Terwijl Mike Lowrey in een midlifecrisis zit, is Marcus Burnett opgeklommen tot politie-inspecteur. De twee komen weer samen wanneer ze tot de ontdekking komen dat een Albanese huurmoordenaar hen dood wenst. Er blijkt een persoonlijk motief achter te zitten: de broer van de huurmoordenaar werd door Lowrey en Burnett gedood.

Contact en openingsuren

Dienst Vrije Tijd
Gemeenteplein 39
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 657 05 04
E-mailadres: 
vrijetijd [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 9:00 tot 12:00
Morgen open van 9:00 tot 12:00
Een afspraak maken wordt ten stelligste aangeraden.

Alle openingsuren

Vertel het verder