Geannuleerde seniorenactiviteiten

Het geplande dorpsrestaurant van donderdag 19 maart gaat niet door. Ook een aantal andere activiteiten met 65-plussers als voornaamste doelgroep, worden geannuleerd.

Het coronavirus kan iedereen treffen, maar vooral ouderen en personen met een verzwakte weerstand behoren tot de risicogroepen.

Het lokaal bestuur wil deze groepen extra beschermen en heeft daarom besloten om alle gemeentelijke activiteiten waar ze kunnen aanwezig zijn en alle activiteiten op de woonzorgsite, te annuleren. De seniorenraad sluit zich bij dit standpunt aan.

Volgende activiteiten die gepland waren in maart, gaan zeker niet door:

  • ‘t Trefpunt Sohie op 16, 23 en 30 maart
  • Smart-café op 16 maart
  • Filmnamiddag op 17 maart
  • Infomoment registratie in Recreatex op 19 maart
  • Dorpsrestaurant op 19 maart
  • Busvervoer naar de sporteldag in Rotselaar op 31 maart (het is nog niet duidelijk of deze sporteldag al dan niet zal plaatsvinden)
  • Eventuele bijeenkomsten van de Seniorenraad of werkgroepen ervan.

Iedereen die tot een risicogroep behoort krijgt bovendien de raad om ook niet aan andere activiteiten deel te nemen. Risicogroepen zijn: personen ouder dan 65 jaar, diabetici, personen met hart-, long- of nieraandoeningen, kinderen jonger dan 6 maanden, zwangere vrouwen, personen met een verzwakt immuunsysteem.

Meer info over de maatregelen die het lokaal bestuur trof is te vinden op  www.hoeilaart.be/coronavirus-maatregelen-hoeilaart. Op deze pagina zullen steeds de meest recente maatregelen in Hoeilaart te vinden zijn.

Contact en openingsuren

Dienst Welzijn
Groenendaalsesteenweg 32
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 01 40
E-mailadres: 
welzijn [at] hoeilaart.be
Alle diensten van gemeente en OCMW werken tot en met 17 juli op afspraak. Je kan een afspraak maken bij het Onthaal (tel. 02 658 28 40) of via afspraak@hoeilaart.be. Vermeld je naam en de reden waarom je een afspraak wil.

Vertel het verder