Geen dispensers voor hondenpoepzakjes meer

De dispensers voor hondenpoepzakjes worden deze zomer weggehaald. Dit doen we op advies van de milieuraad en omdat de dispensers op regelmatige basis door enkele passanten werden leeggeroofd. Hondeneigenaars die één zakje wilden nemen stonden vaak voor een lege dispenser. Jaarlijks werden er zo meer dan 10.000 zakjes verdeeld. Helaas verdwenen ze steeds vlak nadat ze werden aangevuld. Aangezien de dispensers door dit misbruik amper nog hun nut bewijzen, verdwijnen ze uit ons straatbeeld. De eventuele overschot van zakjes die we nog ter beschikking hebben, zal door de sociale dienst verdeeld worden bij hondeneigenaars die het financieel moeilijk hebben.

Opgelet: volgens het politiereglement (art. 130) ben je nog steeds verplicht een poepzakje op zak te hebben wanneer je met je hond op stap bent. Je kan hiervoor terecht in de supermarkt of dierenspeciaalzaak.

We onderzoeken of er door Interrand op termijn hondenpoepzuilen kunnen geplaatst worden om de overlast van hondenpoep mee aan te pakken.

Meer info?

Milieudienst

02 658 28 75

Contact en openingsuren
Jan van Ruusbroecpark
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 658 28 75
E-mailadres
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen gesloten
Een afspraak maken wordt aangeraden.

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart