Geen Druivenfestival in 2020

27 juli 2020 - Gezien de huidige evolutie van het aantal coronabesmettingen in ons land, heeft lokaal bestuur Hoeilaart met pijn in het hart besloten om het Druivenfestival 2020 te annuleren.

In overleg met het organiserende comité werd de knoop doorgehakt. Na 73 jaar komt er voor het eerst geen editie van het Hoeilaartse Druivenfestival. Het was al lang duidelijk dat een traditioneel Druivenfestival met lichtstoet, jaarmarkt, vuurwerk, kermis, gezelligheid … in september niet zou kunnen doorgaan. Het comité ging daarom op zoek naar alternatieven om op een veilige manier te kunnen feesten.

Helaas stijgen de cijfers weer en start vermoedelijk de tweede golf van besmettingen. Dat heeft de hele situatie opnieuw veranderd. Een dergelijk groot evenement kan, in het belang van elke Hoeilander, onder deze omstandigheden niet georganiseerd worden. Het risico op een lokale besmettingsgolf is te groot. Ook de kermis die traditioneel met het festival gepaard gaat, wordt geannuleerd.

Onze streekproducten, de tafeldruif en de kaastaart, zullen in september wel op alternatieve manieren in de kijker worden gezet. En uiteraard hopen we met z’n allen op een volgende memorabele en veilige editie in 2021!

Vertel het verder