Nieuws: Gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking (GROS)

 • 12 april 2019

  De gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking maakt een bedrag van 750 euro over aan Artsen Zonder Grenzen voor het verlenen van noodhulp aan de slachtoffers van de cycloon Idai in het zuidoosten van Afrika.

  Hulpverlener van Artsen zonder Grenzen voedt babyslachtoffer van cycloon Idai
 • 13 oktober 2018

  De benefietmaaltijd ten bate van de Hoeilaartse vzw LEEF heeft na aftrek van de kosten een bedrag opgeleverd van 1.170,74 euro.

  Vrijwilligers die meehielpen aan het LEEF-etentje 2018
 • 08 oktober 2018

  Op 28 september is het grote Indonesische eiland Sulawesi, het vroegere Celebes, getroffen door een reeks aardbevingen en een tsunami. De GROS, de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking, heeft besloten om 750 euro te storten op de rekening van 12-12 voor de verlening van noodhulp aan de getroffen bevolking.

  Logo 12-12
 • 10 mei 2018

  Clara Gambart uit Hoeilaart woont en werkt nu ruim twee maanden in Oeganda. Ze blijft in totaal vier maanden in wat wordt genoemd ‘de Parel van Afrika’ om er te werken aan haar opleiding als bio-ingenieur.

  Clara in Oeganda
 • 12 maart 2018

  De gemeentelijke adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking, de GROS-Hoeilaart, trekt 750 euro uit voor noodhulp aan de slachtoffers van de Israëlische blokkade. Voor de twee miljoen inwoners van Gaza wordt de situatie met de dag moeilijker. Doordat er slechts enkele uren per dag elektriciteit is, zijn zeker de patiënten in de gezondheidsinstellingen in grote problemen.

  Een patiënt in het Al Awda-ziekenhuis met zijn vader
 • 14 maart 2017

  De GROS zoekt vrijwilligers die zich betrokken voelen bij het Zuiden.