Gezocht: gemachtigd opzichters

De gemeente Hoeilaart wenst in de schoolomgeving meer gemachtigd opzichters in te zetten. De provincie Vlaams-Brabant van haar kant, organiseert in oktober een aantal opleidingen in de buurt. Een prima moment om een oproep te lanceren.

Gemachtigd opzichter?

Als gemachtigd opzichter help je de kinderen veilig de straat oversteken en geef je jonge fietsers en voetgangers de kans om zelfstandiger naar school te gaan.

Iedereen die over wat vrije tijd beschikt, zich vrijwillig wil inzetten en minstens 18 jaar oud is, kan gemachtigd opzichter worden.

Gratis opleiding

In oktober worden er op acht plaatsen in de provincie opleidingen georganiseerd, onder meer in Overijse en Leuven.

  • 9 oktober, 18.30-21.30 uur, Provinciehuis Leuven
  • 12 oktober, 19-22 uur, Sint-Jozefsschool Eizer
  • 13 oktober, 9-12 uur, Provinciehuis Leuven

De theoretische opleiding duurt drie uur en je hebt keuze uit dag- en avondsessies. Het praktische gedeelte van de opleiding wordt georganiseerd in samenwerking met de lokale politie.

De provincie Vlaams-Brabant biedt de opleiding gratis aan. Ook je uitrusting (hesje, stopbord en driekleuren armband) krijg je van de provincie cadeau.

Interesse?

Interesse om je in te zetten voor de verkeersveiligheid rond de scholen? Reageer dan vlug. Vooraf inschrijven is verplicht en kan enkel online via www.vlaamsbrabant.be/gemachtigdopzichter.

INFO en hulp bij inschrijving: dienst Welzijn, tel. 02 658 28 42, welzijn [at] hoeilaart.be

Vertel het verder