Gezocht: Tuinrangers

Tuinrangers zijn gepassioneerde hobbytuiniers, gespecialiseerd in natuurvriendelijk tuinadvies op maat. Ze helpen bij de zoektocht naar de ideale boom en geven concrete tips voor een tuin vol bijen, vlinders en vogels. Voel jij je geroepen?

Tuinrangers zijn gepassioneerde hobbytuiniers, gespecialiseerd in natuurvriendelijk tuinadvies op maat. Ze helpen bij de zoektocht naar de ideale boom en geven concrete tips voor een tuin vol bijen, vlinders en vogels. Voel jij je geroepen?

Nieuw vrijwilligersproject

De vier Zoniëngemeenten, Hoeilaart, Tervuren, Overijse en Sint-Genesius-Rode, staan te popelen om in te stappen op een gloednieuw vrijwilligersproject van het Agentschap voor Natuur en Bos van de Vlaamse overheid.

Met een team speciaal opgeleide Tuinrangers willen ze ervoor zorgen dat de inwoners advies op maat kunnen krijgen voor een meer natuurvriendelijke tuin. Een tuin die bruist van het leven en beter bestand is tegen droogte en hitte. Een tuin vol roodborstjes, egels, waterjuffers en talloze andere fascinerende dieren, die geen dure meststoffen nodig heeft en waar van tuinafval geen sprake is. Je zou er versteld van staan hoeveel mensen zo’n tuin wel zouden willen. Alleen … hoe begin je eraan? Zou het lukken op deze bodem? En hoe moet je zo’n tuin onderhouden? Allemaal twijfels en drempels die de Tuinrangers kunnen oplossen.

Wie zoeken we?

Een tuinbezoek met advies duurt al gauw twee uur, dus om te beginnen is het belangrijk dat je tijd kan vrijmaken voor vrijwilligerswerk. Kennis van planten en diersoorten is natuurlijk meegenomen, maar geen must. Elke Tuinranger krijgt een opleiding en het nodige adviesmateriaal om van elk tuinbezoek een succes te maken. Bovendien sta je er niet alleen voor. De ‘Tuinranger-community’ van Vlaanderen telt al bijna 150 leden met groene vingers en een hart voor de natuur. Belangrijk zijn ervaring met tuinieren en veel goesting om bij te leren. Maar bovenal: het nodige enthousiasme om je passie voor tuinnatuur door te geven aan jong en oud.

Benieuwd?

Surf alvast eens naar tuinrangers.be.
Of steek je licht op tijdens de gratis infoavond op donderdag 20 januari, om 19.30 uur, in CC Den Blank te Overijse. Vooraf inschrijven is verplicht en kan op tuinrangers.be/word-tuinranger.

Info: milieudienst – tel. 02 658 28 75 – milieu@hoeilaart.be

Meer info?

Milieudienst

02 658 28 75

Contact en openingsuren
Jan van Ruusbroecpark
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 658 28 75
E-mailadres
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen gesloten
Een afspraak maken wordt aangeraden.

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart