Gloednieuwe infrastructuur voor indoorhockey bij HTC Isca

Op de terreinen van Hockey- en Tennisclub Isca, in de J. Kumpsstraat, werd de nieuwe infrastructuur voor indoorhockey in gebruik genomen. Onder meer de nationale indoorhockeyploeg zal er spelen.

Eén maand voor de start van het indoorhockeyseizoen had de club nog steeds een groot capaciteitsprobleem. De locatie van HTC Isca, centraal en gemakkelijk bereikbaar, de ruime parkeergelegenheid en de comfortabele voorzieningen maakten van HTC Isca de ideale plek om indoorhockeyvelden te voorzien.

Door de goede samenwerking met de gemeente konden HTC Isca en het Indoor Comité van de Koninklijke Belgische Hockey Bond (KBHB) het project in een recordtijd realiseren. De tentstructuur is 90 meter lang en 20 meter breed, en biedt plaats aan twee indoorvelden met ledverlichting en drie verwarmingssystemen om condensatie en vorst tegen te gaan.

HTC Isca wordt hiermee de thuisbasis voor alle trainingen van de nationale indoorploeg en de plaats waar veel wedstrijden van hoog niveau gespeeld zullen worden.

De nieuwe infrastructuur en het groot aantal extra trainingsuren in de sporthal van Hoeilaart, bieden de Isca-jeugd de ideale omstandigheden om zich verder te ontplooien. De tent geeft HTC Isca de mogelijkheid om tijdens de wintermaanden open te blijven.

Na het indoorseizoen zullen HTC Isca en de KBHK het project evalueren, maar ze denken er nu al aan om de komende jaren op de ingeslagen weg verder te gaan, misschien in nauwe samenwerking met andere naburige clubs.

Info: gsm 0470 822 407 - info@htc-isca.be

Vertel het verder