Goed nieuws uit het woonzorgcentrum

Vorige week werden de bewoners van het woonzorgcentrum Hof ten Doenberghe getest op het coronavirus. Alle 84 bewoners testten negatief. Een opsteker voor iedereen!

In het woonzorgcentrum haalt iedereen opgelucht adem. De testresultaten zijn hoopgevend en bemoedigend, zowel voor de bewoners en hun familie, die elkaar slechts op bepaalde tijdstippen van op afstand kunnen ontmoeten, als voor de personeelsleden die in bijzondere omstandigheden moeten werken. De resultaten bewijzen het nut van de strikte maatregelen en de doorgedreven discipline die op de site gelden.

Alle 108 personeelsleden die op de werkvloer komen, testten eerder al negatief. Eén personeelslid testte positief, maar verblijft thuis in quarantaine.

Voorzichtigheid blijft vanzelfsprekend geboden. De testen zijn een momentopname. Het virus is compleet onberekenbaar en nooit met absolute zekerheid onder controle. De nodige voorzorgsmaatregelen onverminderd blijven aanhouden, is dan ook de boodschap!

Intussen blijft het personeel er alles aan doen om het de bewoners zo aangenaam mogelijk te maken en hen met de beste zorgen te blijven omringen. Zo wordt er maximaal ingezet op hartverwarmende telefoon- en videogesprekken met de familie, de sociale robot Pepper, zwaaimomenten, nieuwsbrieven, muziek, voetmassage, handverzorging, …

De directie en het lokaal bestuur danken de bewoners en hun familie voor hun geduld, en de personeelsleden van de site voor hun blijvende positieve inzet!

Volg de woonzorgsite op Facebook ‘WZS Den Dumberg’ of Instagram, of geniet hier van de nieuwsbrieven.

Contact en openingsuren

Woonzorgcentrum
Groenendaalsesteenweg 32
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 01 38
E-mailadres: 
katrien.vanderlinden [at] ocmw.hoeilaart.be
Alle diensten van gemeente en OCMW werken tot en met 17 juli op afspraak. Je kan een afspraak maken bij het Onthaal (tel. 02 658 28 40) of via afspraak@hoeilaart.be. Vermeld je naam en de reden waarom je een afspraak wil.

Vertel het verder