Gratis advies over energiebesparend wonen

De Klimaatmobiel is een informatiepunt waar iedereen terecht kan voor gratis advies over duurzaam renoveren, energie besparen, isoleren, zonnepanelen, de digitale energiemeter, premies en subsidies, … Verder kan iedereen in de Klimaatmobiel de thermografische luchtfoto van zijn of haar woning bekijken.

Je kan er bovendien voor slechts 40 euro een energieaudit met warmtescan aanvragen. Daarbij gaat de energiedeskundige in de woning na waar het energiezuiniger kan, en tijdens de winterperiode wordt er met een warmtebeeldcamera bekeken waar er warmte verloren gaat. Na de audit en scan volgt er een rapport met sprekende beelden en tips.

Voor wie concrete plannen heeft om energierenovaties uit te voeren door te BENOveren (‘beter renoveren’), is er het BENOvatietraject. Deze grondige screening van de woning resulteert in een gedetailleerd rapport met verschillende berekeningen, een overzicht van mogelijk te nemen maatregelen en de kostprijs ervan. Nadien is er ook verdere begeleiding bij de renovatie.

De Klimaatmobiel staat van 1 juni tot 10 juli op het Gemeenteplein en is vrij te bezoeken op woensdag van 12 tot 15 uur, donderdag van 16 tot 19 uur en vrijdag van 9 tot 12 uur.

De Klimaatmobiel is een initiatief van het lokaal bestuur Hoeilaart, 3Wplus en het Klimaatnetwerk Vlaams-Brabant.

INFO: benoveren@3wplus.be - gsm 0478 08 09 66

Contact en openingsuren

Milieudienst
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 75
E-mailadres: 
milieu [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Een afspraak maken wordt ten stelligste aangeraden.

Alle openingsuren

Vertel het verder