Gratis buskaarten nu elektronisch

Dankzij een overeenkomst met De Lijn en een bijdrage van het lokaal bestuur, kan je in Hoeilaart gebruik maken van gratis buskaarten. Tot nu toe waren dat magneetkaarten die je bij het opstappen in een ontwaardingstoestel stak. Sinds 1 juli is De Lijn volledig overgeschakeld op elektronische kaarten.

Kaart scannen

Sinds 1 juli is de ‘gemeentekaart’ een elektronische kaart die je bij elke op- of overstap scant bij de chauffeur of aan een scanner verder op de bus.

Zoals voorheen moeten zowel de op- als afstaphalte binnen de gemeentegrenzen van Hoeilaart liggen. Per persoon heb je recht op maximum vier kaarten (van 10 ritten) per maand. Elke kaart heeft een waarde van 10 euro.
Wil je weten hoeveel ritten er nog op je kaart staan? Druk dan eerst op de infoknop op de scanner, en scan daarna je kaart.

Hoe en waar te krijgen?

Tot en met 17 juli: op afspraak in het gemeentehuis (tel. 02 658 28 40).
Vanaf 20 juli: zonder afspraak, aan de onthaalbalie van het gemeentehuis, het Sociaal Huis en de balie van GC Felix Sohie.

Breng mee:

  • Je identiteitskaart.
  • Je oude magneetkaart(en). Al dan niet opgebruikt.

De elektronische kaarten kunnen niet herladen worden. Opgebruikte kaarten worden omgeruild voor nieuwe kaarten, zoals dat ook het geval was bij de magneetkaarten.

Wat met de oude magneetkaarten?

Is het je niet gelukt om je magneetkaarten tegen 30 juni 2020 op te gebruiken? Geen nood. De overgebleven magneetkaarten kunnen omgeruild worden.

Contact en openingsuren

Onthaal
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 40
E-mailadres: 
onthaal [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00 en van 13:15 tot 16:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00 en van 13:15 tot 16:00
Een afspraak maken wordt ten stelligste aangeraden.

Alle openingsuren

Vertel het verder