Gratis mondmasker voor elke Hoeilander ouder dan 12

Lokaal bestuur Hoeilaart heeft in totaal 20.000 mondmaskers besteld. Het is de bedoeling dat elke Hoeilander die ouder is dan 12 jaar tegen eind mei een gratis mondmasker ontvangt. De verdeling ervan wordt gespreid omdat ook de levering gespreid zal verlopen.

Naast de oproep om via de facebookgroep ‘Mondmaskers naaien voor Hoeilaart’ elkaar aan een mondmasker te helpen, en de opstart van een inzamel- en verdeelpunt van zelfgemaakte maskers, gaan gemeente en OCMW Hoeilaart ook aangekochte mondmaskers verdelen.

Verdeelmomenten in het GC Felix Sohie

Deze week worden de eerste 2000 (herbruikbare stoffen) maskers geleverd die besteld werden bij een privébedrijf. Ze worden in eerste instantie toegekend aan 12-plussers die voor hun schoolverkeer of woon-werkverkeer een abonnement hebben op het openbaar vervoer en dringend een masker nodig hebben.

De Hoeilanders die binnen deze doelgroep vallen, kunnen nu vrijdag 8 mei (16-20 uur) en zaterdag 9 mei (10-14 uur) een masker komen halen in de serre van het GC Felix Sohie.

  • Om te vermijden dat je tegelijkertijd met teveel mensen in de file zou staan, kan je vooraf een richtuur aanvragen. Met een familienaam van A-M bel je hiervoor op donderdag 7 mei (tussen 9 en 16 uur) naar het nummer 02 657 05 04, met een familienaam van N-Z naar het nummer 02 657 05 05.
  • Je moet bij de ophaling je abonnement kunnen tonen, alsook je ID-kaart waaruit blijkt dat je in Hoeilaart ingeschreven bent.
  • Eén persoon mag de maskers voor zijn huisgenoten komen ophalen, maar moet dan alle abonnementen meebrengen en zijn eigen ID-kaart kunnen voorleggen.
  • De serre van het gemeenschapscentrum wordt zó ingericht dat de verdeling veilig kan verlopen met respect van de afstands- en hygiënische regels.

Wie al beschikt over voldoende maskers voor het openbaar vervoer, krijgt de goede raad om toch thuis te blijven. Er volgt deze maand immers nog een huis-aan-huisbedeling waarbij elke Hoeilander ouder dan 12 een gratis masker ontvangt.

Huis-aan-huisbedeling

Vanaf volgende week volgen nog liefst drie leveringen van in totaal 18.000 maskers: 12.000 besteld bij een privébedrijf en 6000 besteld via een groepsaankoop van de intercommunale Haviland. Deze zullen straat per straat verdeeld worden. De manier waarop dit zal gebeuren wordt momenteel nog uitgewerkt en gecommuniceerd.

De mondmaskers die de komende weken niet uitgedeeld worden, houden gemeente en OCMW Hoeilaart bij als strategische reserve. Zo is Hoeilaart voorbereid op een eventuele heropflakkering van het virus.

Vertel het verder