GROS Hoeilaart geeft noodhulp aan Artsen zonder Grenzen

750 euro voor hulp in Afghanistan

Op zondag 15 augustus is de Afghaanse hoofdstad Kaboel onder controle gekomen van de Taliban. Nu de gevechten in de provincies grotendeels zijn gestaakt, kunnen de mensen zich opnieuw gemakkelijker verplaatsen om zorg te zoeken. Dat betekent dat de projecten van Artsen Zonder Grenzen meer patiënten binnenkrijgen dan de voorbije weken.

Ondertussen blijven de ziekenhuizen en de gezondheidscentra in het land onder grote druk staan door een tekort aan personeel en uitrusting, waardoor patiënten soms geen toegang hebben tot de zorg die zij nodig hebben.

Voor, tijdens en na de gevechten deden de teams van Artsen Zonder Grenzen in vijf projecten in het land er alles aan om de getroffen bevolking zo goed mogelijk bij te staan. En dat zullen ze ook blijven doen.

Meer info: https://www.msf-azg.be/nl/news/udate-afghanistan-de-laatste-situatie-in-onze-5-projecten-in-het-land

En 750 euro voor hulp in Haïti

Een aardbeving met een kracht van 7,2 op de schaal van Richter heeft het Zuiden van Haïti getroffen op zaterdag 14 augustus. Vooral de zuidelijke provincies Grande Anse, Nippes en Sud zijn er erg aan toe. De aardbeving eiste meer dan 2200 doden en meer dan 12.000 gewonden. Tienduizenden huizen en openbare gebouwen werden verwoest of beschadigd. Sommige ziekenhuizen hebben hun patiënten moeten evacueren, andere zijn overrompeld en hebben een tekort aan medische apparatuur en geneesmiddelen.

Vanaf de eerste uren na de aardbeving waren de teams van Artsen Zonder Grenzen in het land snel ter plaatse om hulp te bieden aan de slachtoffers. Zij hebben ook noodvoorraden vanuit de hoofdstad naar het zuiden gestuurd: de eerstehulpkits, tenten voor noodklinieken, bloedtransfusie- en gipsmateriaal en geneesmiddelen.

Ondertussen wordt er hard gewerkt om de slachtoffers van de aardbeving te stabiliseren en te behandelen, ook in afgelegen gebieden.

Meer info: www.msf-azg.be/haïti/noodsituatie.

Vertel het verder