Help Cuba helpen

Viva Salud, vertegenwoordigd in de Hoeilaartse GROS, en Cubanismo.be steunen met de paaseierenverkoop dit jaar de Cubaanse gezondheidswerkers in hun strijd tegen corona. Draag jij ook een eitje bij? De verkoop verloopt ook digitaal.

Toen het nieuws over de uitbraak van het coronavirus in Wuhan (China) bekend raakte, schoot de Cubaanse overheid meteen in actie. In het actieplan staan opsporing en gericht testen centraal. Per 400 gezinnen is er in het land een huisarts en een wijkverpleegkundige. Zij zijn op de hoogte van ieders gezondheidssituatie, wat zeer doeltreffend is om een besmettelijk virus als corona te bestrijden.
Naast medisch personeel spelen ook burgerorganisaties een belangrijke rol in het Cubaanse gezondheidssysteem. Ze zijn een onmisbare schakel tussen de gezondheidswerkers en de bevolking.

Door het stilvallen van het internationale toerisme en de economische en financiële blokkade vanuit de Verenigde Staten, hebben de Cubaanse gezondheidswerkers vandaag echter te kampen met een nijpend tekort aan onder meer vaccinatiespuiten, naalden, chirurgische handschoenen en basismedicijnen.

Viva Salud en Cubanismo.be verkopen daarom heerlijke fair trade chocolade paaseieren. De opbrengst is bestemd voor de aankoop van medisch basismateriaal voor de Cubaanse gezondheidswerkers. De prijs is 5 euro per zakje van 200 gram, keuze uit puur, melk of wit.
Bestellen kan hier digitaal of via Rein van Gisteren in Hoeilaart, telefoon of sms 495 256 808, hij bezorgt ze in de Druivenstreek ook aan huis.

Vertel het verder